Cine este agronomul care dă timpul probabil în România

Publicat: 01 oct. 2024, 09:57, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Cine este agronomul care dă timpul probabil în România
Cine este agronomul care dă timpul probabil în România

Avertizările alarmiste privind inundațiile și uraganul Ashley care urmau să devasteze România lansate în spațiul public de anumite vuvuzele meteorologice s-au dovedit a fi o făcătură ordinară. Dar, surprinzător, aceste avertizări false au fost girate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), condusă de un agronom.

ANM a revenit la vremea lui …Topor

Avertizările meteorologice pompieristice și false emise în ultima perioadă de ANM ne-a readus în memorie prognozele transmise până în 1989 de meteorologul Nicolae Topor. Când Topor anunța că mâine va fi cald, a doua zi era frig și invers, când anunța ploaie, afară era soare!

Cam așa au stat lucrurile și cu prognozele emise în ultimele zile de ANM, adică ne-a întors la vremea lui Topor. De fapt, vremea lui Topor s-a mai repetat la ANM în perioada când era director general Ion Sandu, și el un demn urmaș al celebrului Topor.

Agronomul Elena Mateescu, mai bine remunerată decât Ciolacu și Iohannis

Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că toate prognozele transmise public sunt girate și avizate de către directorul general al ANM, Elena Mateescu. Numai că Elena Mateescu este absolventă a Facultății de Agronomie, specializarea „Cultura Plantelor”, adică este „inginer agronom” și n-are prea multe lucruri în comun cu meteorologia.

Dar, cu toatea acestea, Elena Mateescu este din 2016, adică de pe vremea „guvernul meu” Cioloș, în funcția de director general al AMN. Și din această postură, ea încasează lunar de la ANM circa 3.400 de euro, plus vreo trei bonusuri de la SGG, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Sisești” și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, ajungând să fie remunerată lunar cu vreo 4.200 de euro (vezi documentul în facsimil).

Practic, Elena Mateescu este mult mai bine remunerată decât premierul Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis. Când ora exactă la meteo este dată de un agronom, n-ar trebui să ne mai mirăm că am revenit la vremea lui Topor că, deh… specialiștii au fost exilați la Afumați!

DA MATEESCU ELENA