Razie în județul Prahova. Peste 100 de polițiști împânzesc străzile, au loc și percheziții imobiliare

Publicat: 01 oct. 2024, 11:58, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Razie în județul Prahova. Peste 100 de polițiști împânzesc străzile, au loc și percheziții imobiliare
Razie în județul Prahova. Peste 100 de polițiști împânzesc străzile, au loc și percheziții imobiliare

Peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au lansat marți o amplă razie în orașul Plopeni și comuna Valea Călugărească, având ca principal obiectiv combaterea faptelor violente din mediul stradal.

Acțiunea vizează consolidarea siguranței publice și presupune, printre altele, executarea a 12 mandate de percheziție domiciliară, conform informațiilor furnizate de IPJ Prahova.

Razia implică atât forțele de poliție, cât și sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, precum și al celor din Gruparea de Jandarmi Mobilă Matei Basarab din Ploiești.

Autoritățile se concentrează pe depistarea persoanelor urmărite în baza legii, combaterea traficului de droguri, a consumului acestora, precum și a traficului de persoane. În plus, una dintre prioritățile raziei este monitorizarea și sancționarea celor care încalcă regulile de circulație pe drumurile publice.

„Totodată, poliţiştii pun în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele unor persoane cercetate pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi punere în circulaţie de produse contrafăcute şi furt calificat, în cadrul unor dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti”, arată sursa citată.

Un aspect important al acestei operațiuni este punerea în executare a celor 12 mandate de percheziție, vizând locuințele unor persoane suspectate de implicare în infracțiuni precum înșelăciunea, distribuirea de produse contrafăcute și furt calificat. Dosarele penale în care sunt cercetate aceste persoane se află sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.