Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov

Publicat: 01 oct. 2024, 14:07, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov

O echipă de control de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Ilfov a picat pe „bec” când se afla în control la o carmangerie din județul Ilfov, iar imaginile deținute de PUTEREA evidențiază clar modul cum se colecta șpaga.

La carmangeria firmei „Nașul și finul”, din satul Copăceni, comuna 1 Decembrie, din județul Ilfov, a ajuns recent, în control, o echipă de la DSVSA Ilfov formată din șefa de serviciu Georgiana Bălănescu, fostă Grivei, și consilierul superior Daniel Diniță (vezi FOTO).

Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov

Șpaga la buzunar și la pachet

După ce cei doi au aruncat o privire asupra produselor aflate în vitrine pentru vânzare, Daniel Diniță merge cu un angajat al carmangeriei în spațiul de depozitare și prelucrare. Și ce să vezi? Imediat cum ajunge la depozit, Daniel Diniță primește o sumă de bani, se uită la ea și o bagă în buzunar și, după aceea, îi spune angajatului cam ce produse ar vrea pentru acasă.

Angajatul se conformează și pune într-o pungă ce produse a poftit inima consilierul superior de la ANSVSA Ilfov și pregătește o altă pungă pentru șefa de serviciu care rămăsese la intrarea în carmangerie. Cam așa a decurs controlul celor doi reprezentanți ai DSVSA Ilfov la carmangeria de la Copăceni.

Dar rămâne de văzut dacă cei au fost trimiși în control cu acordul directoarei de la DSVSA Ilfov, Veronica Brumaru, și dacă au încheiat vreun proces verbal la carmangeria verificată? Sau poate a fost doar un tur al celor doi pe diverși agenți economici, fără procese verbale, doar ca să se închidă ochii la nereguli, dar nu pe gratis?