Haos pe aeroportul Bergamo după explozia unei anvelope la un avion Ryanair: Zboruri amânate, deviate sau anulate

Publicat: 01 oct. 2024, 15:21, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Haos pe aeroportul Bergamo după explozia unei anvelope la un avion Ryanair: Zboruri amânate, deviate sau anulate

Aeroportul Milano Bergamo (Orio al Serio) se confruntă cu haos total după ce o anvelopă a unui avion Ryanair a explodat la aterizare. Incidentul, care a avut loc în dimineața zilei de 1 octombrie 2024, a dus la suspendarea tuturor zborurilor, provocând întârzieri, anulări și devieri ale curselor aeriene.

Zborul Ryanair venea de la Barcelona și a aterizat în jurul orei 8:00, ora locală. La doar câteva secunde după ce aeronava a atins solul, una dintre anvelopele trenului de aterizare a explodat, blocând avionul pe pistă. Din fericire, niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost rănit. Pompierii au intervenit rapid, evacuând toți cei aflați la bord.

Autoritățile aeroportuare au transmis un comunicat în care au anunțat suspendarea temporară a tuturor operațiunilor din cauza „unei aeronave imobilizate pe pistă din cauza unor probleme tehnice”. Potrivit informațiilor furnizate, zborurile de plecare sunt amânate, iar cele de sosire sunt fie deviate, fie anulate, cel puțin până la redeschiderea aeroportului.

Conform site-ului aeroportului, toate zborurile programate până la miezul nopții sunt afectate, însă există speranța că aeroportul va redeveni operațional până la ora locală 14:00. Totuși, pasagerii sunt sfătuiți să verifice starea zborurilor înainte de a se deplasa la aeroport.

Zborurile deviate din Bergamo sunt redirecționate către aeroporturile din Verona, aflat la 1 oră și 10 minute de mers cu mașina, și Milano Malpensa, situat la 1 oră distanță. Companiile aeriene sunt obligate să asigure transportul pasagerilor către destinația lor finală, însă detaliile exacte ale procedurii nu au fost încă confirmate.

Incidentul continuă să afecteze traficul aerian din zonă, iar pasagerii din întreaga regiune sunt afectați de perturbările cauzate.