Mugur Isărescu, numit de Parlament pentru un nou mandat de cinci ani, la conducerea BNR

Publicat: 01 oct. 2024, 15:15, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Mugur Isărescu, numit de Parlament pentru un nou mandat de cinci ani, la conducerea BNR

Plenul Parlamentului României l-a votat, marți, cu unanimitate pe actualul guvernator, Mugur Isărescu, pentru un nou mandat de 5 ani, la conducerea Băncii Naționale (BNR).

Votul a avut loc, după audierea membrilor propuși pentru noul Consiliu de Administrație al BNR.

Parlamentarii din Comisiile reunite de Buget Finanțe- Bănci au votat, marți, după audieri, și au data viz favorabil penru cei nouă membrii propuși.

Deputații și senatori au dat un aviz favorabil pentru – Mugur Isărescu, guvernator BNR, Leonardo Badea, prim-viceguvernator Florin Georgescu, viceguvernator, Cosmin Marinescu, viceguvernator, membrii CA BNR: Roberta Anastase, Balint Csaba, Alexandru Nazare, Cristian Popa, Aura Socol.

La ora 15 a avut loc ședința de plen a celor două camera reunite -Deputați și Senatori, unde Mugur Isărescu fost votat pentru un nou mandat de cinci ani, la conducerea Băncii Naționale a României (BNR).

PSD l-a susținut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator, pe Leonardo Badea pentru postul de prim-viceguvernator, Florin Georgescu pentru postul de viceguvernator și Aura Socol pentru postul de membru neexecutiv.

Pentru funcțiile neexecutive au fost audiați Cristian Popa, din partea USR, existent în actualul CA, Csaba Balint, din partea UDMR, de asemenea existent în actualul CA, Aura Gabriela Socol, din partea PSD.

Ceilalți candidați, care au fost propuși de diferite partide politice, nu au întrunit voturile necesare.

Roberta Anastase, care era anunțată ca surpriza a candidaturilor a primit doar 30 de voturi pentru, și noua abțineri.