Cazuri de viol la o școală din Buzău: Părinții acuză mușamalizări

Publicat: 01 oct. 2024, 15:44, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Exclusiv
Cazuri de viol la o școală din Buzău: Părinții acuză mușamalizări

Un nou incident grav a avut loc astăzi la Școala din Glodeanu Siliștea din jud. Buzău, unde un elev de clasa a VII-a este acuzat de un nou act de viol, după ce în trecut a mai fost implicat într-un caz similar. Conform informațiilor obținute de la părinți, agresorul ar fi violat un copil de la clasa pregătitoare într-o baie a instituției, acesta fiind al doilea incident de acest fel în care este implicat același elev. Părinții sunt în stare de șoc și spun că se tem să își mai trimită copiii la școală, temându-se pentru siguranța lor.

Băiețelul agresat a fost transportat la spital, iar poliția a demarat o anchetă în acest caz. Totuși, mai mulți părinți susțin că nu este prima oară când directoarea școlii ar fi încercat să mușamalizeze astfel de incidente, evitând să le ofere părinților informații clare despre ce se întâmplă și încercând să minimalizeze gravitatea situației.

Acum, în fața presiunii și a gravității situației, autoritățile locale și conducerea școlii se află sub lupă, iar părinții sunt reticenți față de instituțiile care ar trebui să prevină aceste fapte.

Pe măsură ce ancheta poliției avansează, tensiunile cresc în comunitatea locală din Glodeanu Siliștea, iar părinții cer răspunsuri și măsuri imediate. Mulți dintre ei au început să își retragă copiii de la școală, temându-se că violențele vor continua. „Nu putem să ne mai trimitem copiii într-un loc unde nu sunt în siguranță. Dacă directoarea nu ia măsuri, atunci cine să o facă?”, a declarat un părinte indignat.

Acest ultim incident readuce în atenție o problemă despre care părinții spun că ar fi fost ignorată de mult prea mult timp. Conform unor surse, elevul de clasa a VII-a ar fi avut comportamente deviante și în trecut, dar nu au fost luate măsuri drastice. Mai mult, părinții acuză conducerea școlii că a preferat să tacă în loc să colaboreze cu autoritățile pentru a preveni astfel de tragedii. „Nu e prima oară când aud despre acest băiat și problemele lui. Dacă s-ar fi luat măsuri din timp, poate acest copil ar fi fost ajutat și nu s-ar fi ajuns aici”, a declarat un alt părinte care a dorit să rămână anonim.

În fața acestor acuzații, apropiați ai instituției spun că aceasta ar încerca să minimalizeze gravitatea incidentelor pentru a proteja reputația școlii. Totuși, presiunea publică crește, iar autoritățile locale sunt acum obligate să ofere un răspuns ferm și transparent.

În paralel, psihologi și experți în protecția copilului atrag atenția asupra necesității unor măsuri urgente de consiliere atât pentru victime, cât și pentru agresor, insistând că astfel de comportamente nu pot fi ignorate. „Copiii din aceste comunități au nevoie de sprijin, nu doar de pedepse. Este esențial ca sistemul educațional să colaboreze cu autoritățile competente pentru a oferi soluții de prevenție și educație”, a declarat un expert.

Până la finalizarea anchetei, părinții din Glodeanu Siliștea rămân cu frica și incertitudinea cu privire la siguranța copiilor lor, în timp ce cazul devine tot mai vizibil la nivel național, punând presiune pe autorități să ia măsuri clare.