Buzău: Peste 20 de kilograme de canabis găsite într-o locuință

Publicat: 01 oct. 2024, 19:39, de Nitulescu Gabriel, în ACTUALITATE , ? cititori
Buzău: Peste 20 de kilograme de canabis găsite într-o locuință
Saci cu canabis

Pe 30 septembrie 2024, procurorii DIICOT Buzău au descoperit în locuința unui bărbat din comuna Cilibia, județul Buzău, o cantitate impresionantă de canabis.

În urma unei percheziții domiciliare, au fost găsiți șase saci care conțineau peste 20 de kilograme de fragmente uscate de plante de canabis.

Trafic de droguri de risc

Persoana suspectată, un bărbat de 50 de ani, a fost acuzată de trafic de droguri de risc. Potrivit actelor de urmărire penală, canabisul era depozitat în locuința sa, iar fragmentele de plante erau pregătite pentru a fi distribuite. La scurt timp după descoperirea drogurilor, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea unui inculpat în vârstă de 50 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din actele de urmărire penală a rezultat că, la aceeași dată, acesta a deținut la domiciliul său din comuna Cilibia, județul Buzău, 6 saci conținând peste 20 kilograme fragmente uscate de plante de canabis, cantitate ridicată pe parcursul percheziției domiciliare,” se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Măsura arestului la domiciliu

La 1 octombrie 2024, Tribunalul Buzău a decis ca bărbatul să fie plasat în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, până la data de 30 octombrie. Această măsură preventivă a fost dispusă în locul arestării preventive, propusă inițial de procurori. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Operațiunea de descoperire a canabisului a fost desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.