ASF și-a completat, marți, două locuri vacante. Elena Stănică și Ciprian Nicolae, avizați favorabil
Comisiile parlamentare reunite de buget și cea economică au audiat, marți, candidații pentru două locuri vacante în Consiuliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Pe listă au fost înscriși cinci candidați: Cristian Roșu, fost vicepreședinte ASF pe asigurări, Andrei Rizoiu (din partea AUR, care nu a reușit să întrunească numărul de voturi la numirea Consiliului ASF, lăsând cel de-al nouălea loc liber), Victor Ilie (deputat USR), Ciprian Nicolae (din partea AUR) și Elena Stănică.
Al doilea loc vacant din Consiliul ASF este cel al Aurei Socol care a candidat pentru un post în Consiliul de Administrație BNR, pentru care au avut loc audieri și numiri, tot marți.
*Elena Stănică a primit aviz favorabil.
Elena Monica Stanică a lucrat în bancă, a activat pe cele 3 piețe supravegheate de ASF, 6 ani a fost pe piața de capital la revizuirea reglementărilor, de 12 ani lucrează pe piața de pensii private.
În prezent, este Șef Serviciu Supraveghere și Analiza Piață Pensii Private Șef Serviciu Supraveghere și Analiza Piață Pensii Private.
Cristian Roșu s-a retras. El fusese prezent la lucrările comisiei.
*Ciprian Nicolae a primit aviz favorabil.
El a spus că este într-un moment al carierei când poate aduce valoare Consiliului ASF, întrucât are o experiență vastă la New York, profesând la cele mai mari firme de consultanță.
Întrebat de Claudiu Năsui care este corelația între prețul și dobânda obligațiunilor, el a spus că relația este inversă.
*Andrei Rizoiu a primit aviz negativ
Andrei Rizoiu: “Am avut o activitate îndelungată în administrația publică – 22 de ani, de la referent Camera Deputaților până la secretar de stat la SGG.
Am fost în conducerea a diverse instituții, precum Transgaz, Transelectrica, Inspectoratul de Stat în Construcții.
Candidez pentru a aduce plus valoare în echipa ASF. Trebuie făcute câteva lucruri- transparență și încredere publică, ASF duce lipsă de aceste lucruri, întărirea mecanismelor de supraveghere și sancționare, digitalizare, creșterea eforturilor de educatie financiară, întărirea independenței și responsabilității, răspunsuri rapide la criză.”