„Almanahe” Vanghelie, vuvuzela penală a lui Geoană „Prostănacu”

Publicat: 02 oct. 2024, 10:02, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
„Almanahe” Vanghelie, vuvuzela penală a lui Geoană „Prostănacu”

De când Mircea Geoană a anunțat că vrea să candideze la Președinția României, a apărut pe ecranele televizoarelor o vuvuzelă care se crede „Mama Omida” și-l ridică în slăvi pe „Prostănac”.

Vanghelie, primarul de nota 5 de la Sectorul 5

Vuvuzela care îi ridică osanale lui Mircea Geoană este Marian Vanghelie, fostul PSD primar al Sectorului 5. Acesta a fost edil al Sectorului 5 din 2000 până în aprilie 2015, când a fost suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Mai exact, Marian Vanghelie a fost acuzat de DNA că în perioada 2006 – 2014,în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări. Practic, Marian Vanghelie a fost 15 ani primarul Sectorului 5, dar a fost și un primar de nota 5. Însă, de a lungul timpului, Marian Vanghelie s-a remarcat prin declarațiile sale bombastice și perlele gramaticale, fapt pentru care i s-a pus eticheta de „Primarul care este” sau „Almanahe”.

Vanghelie, despre Geoană: „Da ce e gagica-mea? Dă-l în p..a mea!”

Dar marea performanță a lui Vanghelie „Almanahe” a fost că s-a lipit ca marca de scrisoare de Mircea Geoană. Și atât de mult s-a gudurat „Primarul care este” pe lângă cel căruia Ion Iliescu l-a numit „Prostănac” încât Vanghelie a ajuns să spună despre Geoană: „Da ce e gagica-mea? Dă-l în p..a mea!”. Nu știm încă dacă Geoană a fost sau nu gagica lui Vanghelie ori invers, dar cert este că „Almanahe” a făcut o pasiune foarte mare pentru familia Geoană.

Geoană și cele trei ceasuri… rele de la Vanghele

Și atât de mare a fost pasiune lui Vanghelie pentru Geoană încât „Primarul care este” a dăruit „Mihaelei, dragostea mea” trei ceasuri foarte scumpe, de peste 100.000 de euro, Însă, „Prostănacul” nu s-a bucurat prea mult de cele trei ceasuri pentru că a fost obligat de instanță să le înapoieze lui „Almanahe”. Așadar, Vanghelie a fost atunci pentru Geoană, ceasul rău, pisica neagră! Tot, ceasul rău, pisica neagră, a fost Vanghelie și pentru fostul primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache. Cât timp Tudorache a fost edilului Sectorului 1, sectorul a fost condus din umbră de Vanghelie, și atât de bine l-a consiliat pe Tudorache că acesta este acum în drum spre pușcărie.

Cristian Diaconescu, brelocul lui Vanghelie și iepurele lui Geoană

Pe Vanghelie îl leagă de Geoană și faptul că prin 2015 au lansat împreună platforma politică „România noastră” motivând că „există un cartel al partidelor tradiționale, pe cale să facă implozie”. Dar, implozie s-a făcut doar în mintea lui Geoană și Vanghelie, și atât de „mare” a fost implozia încă au pus bazele unei nou formațiuni politice numite „Partidul Social Democrat Independent” (PSDI) care s-a născut …mort. Dar, de câteva săptămâni, Vanghelie vrea să reînvie acest mort politic numit PSDI pentru, atenție, Cristian Diaconescu. Practic, Vanghelie vrea ca Diaconescu să candideze la Președinția României din partea acestui partid cu scopul de a lua din voturile pentru Marcel Ciolacu și, astfel, Geoană să ajungă în turul doi cu…Marcel Ciolacu. Pentru „efortul„ depus, Cristian Diaconescu ar urma să primească, dacă Geoană ajunge președinte, un fotoliu de ministru ori de ambasador. Practic, „Almanahe” după ce l-a garantat pe Geoană, acum îl vrea ca breloc pe Cristian Diaconescu ca să fie „iepurele” Prostănacului! Așadar, Vanghelie iar garantează pentru Geoană, dar la ce mână are „Primarul care este” este sigur că „Prostănacul” va repeta sceneta „Mihaela, dragostea mea!”.