Cantina care oferă un meniu cu doar șapte lei, pentru studenți

Publicat: 02 oct. 2024, 13:51, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SOCIAL , ? cititori
Cantina care oferă un meniu cu doar șapte lei, pentru studenți
Foto: stirimed.ro

La deschiderea anului universitar 2024-2025 al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj, rectorul Anca Buzoianu i-a anunțat pe studenți faptul că UMF Cluj va continua să ofere „meniul complet Student” la prețul de doar 7 lei, iar unele meniuri, constând într-un singur fel de mâncare, vor costa chiar 6 lei, cu tot cu caserolă.

Studenți mediciniști clujeni au ocazia să beneficieze de mese deosebite, pregătite de un colectiv care colaborează îndeaproape cu specialiști în nutriție și dietetică. Rectorul Anca Buzoianu a subliniat calitatea acestor preparate, afirmând: „Cele două restaurante studențești oferă o masă foarte bună, și o să mă credeți pe măsură ce consumați, pentru că au fost create de un colectiv foarte devotat care lucrează la restaurantele studențești și care este consiliat de specialiștii noștri în nutriție și dietetică”, a adăugat rectorul.

O altă veste importantă adusă de rectorul Anca Buzoianu este că studenții care beneficiază de burse sociale vor avea parte de mese gratuite în cadrul restaurantelor studențești ale universității. Această măsură vine în sprijinul celor care se confruntă cu dificultăți financiare, contribuind la reducerea grijilor legate de costurile zilnice și permițându-le să se concentreze pe studii.

Avem meniuri care pornesc de la prețul de 7 lei, celebrul meniu „Student”, iar pentru aceia dintre voi care au bursă socială, meniurile sunt gratuite”, a spus rectorul UMF Cluj.

Spre exemplu, o variantă de meniu constă în ciorbă de cartofi cu carne de porc, șnițel din piept de pui, cuș-cuș cu morcovi și salată de varză, la care se adaugă o chiflă.

În cadrul aceluiași eveniment, rectorul a reamintit despre comunitatea impresionantă a UMF Cluj, care numără peste 9000 de studenți, dintre care 3200 sunt internaționali. Această diversitate conferă un caracter multicultural campusului și contribuie la o atmosferă prietenoasă și primitoare.

Anca Buzoianu a făcut o paralelă între Cluj și orașul Heidelberg, menționând că Clujul este adesea numit „Heidelberg-ul României”, subliniind astfel renumele orașului ca centru academic de prestigiu.