Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la prezidențiale: Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal

Publicat: 02 oct. 2024, 13:20, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă și-a depus candidatura la prezidențiale: Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal
sursa: G4Media

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), și-a oficializat candidatura pentru alegerile prezidențiale, prezentându-se la sediul Biroului Electoral Central miercuri, la ora 12:00.

Însoțit de lideri importanți ai partidului, inclusiv europarlamentari, miniștri și parlamentari, Ciucă și echipa sa au depus un dosar cu 1,6 milioane de semnături de susținere pentru candidatura sa.

Ciucă a mers la BEC

În cadrul declarațiilor făcute cu această ocazie, Nicolae Ciucă a subliniat faptul că România trece printr-o perioadă de schimbări profunde, atât pe plan intern, cât și pe scena internațională. Aceste transformări, tot mai frecvente și adesea neașteptate, necesită o viziune politică solidă, capabilă să gestioneze diverse provocări economice, sociale și politice, în special cele care afectează democrația.

În acest context, el a argumentat că soluțiile pentru viitorul României trebuie să fie fundamentate pe o viziune de dreapta, orientată către bunăstarea copiilor și siguranța națională.

„Ne aflăm într-o situație în care România s-a schimbat și se schimbă. Situația internațională s-a schimbat și vedem că se schimbă, din păcate, din ce în ce mai des. Ca atare, avem nevoie de o viziune liberală în măsură să gestioneze toate aceste provocări, provocări de natură economică, provocări de natură socială, provocări de natură care să afecteze democrația.

Trebuie să vedem și să găsim soluții pentru viitorul copiilor noștri, pentru siguranța noastră ca națiune. Ca atare, venim cu o viziune de dreapta. România are nevoie de o viziune de dreapta și o persoană în măsură să implementeze această viziune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a subliniat că Partidul Național Liberal are experiența și responsabilitatea de a răspunde acestor provocări, fiind cel mai vechi partid politic din România și din Uniunea Europeană. El a menționat că PNL s-a angajat constant în realizarea proiectelor politice asumate și, de această dată, vine cu o platformă dedicată familiei, comunității și țării.

Președintele PNL a evidențiat că se bazează pe onoarea și credința liberalilor în acest proiect politic de dreapta, subliniind că România are nevoie de o persoană capabilă să implementeze o astfel de viziune într-un moment în care stabilitatea și siguranța sunt esențiale.

„Mă bazez foarte mult pe Partidul Național Liberal. Discutăm de cel mai vechi partid politic din România și din Uniunea Europeană. Discutăm de un partid care este angajat de fiecare dată și responsabil pentru toate proiectele politice pe care și le-a asumat”, a continuat liderul PNL.