Epic Games va intenta un proces împotriva Google și Samsung

Publicat: 03 oct. 2024, 06:40, de Nitulescu Gabriel, în Business , ? cititori
Epic Games va intenta un proces împotriva Google și Samsung

Potrivit agenției Reuters, motivul a fost prezența funcției de securitate Auto Blocker în smartphone-urile Samsung, care este concepută pentru a împiedica utilizatorii să descarce aplicații din orice alte surse decât Google Play sau magazinul intern de aplicații al smartphone-urilor Samsung Galaxy.

Epic Games a intentat un proces la un tribunal american împotriva Google și Samsung, acuzându-le că încearcă să scape magazinul de aplicații Google Play de concurenți, relatează Reuters.

Potrivit agenției de știri, motivul depunerii unei cereri în justiție a fost prezența funcției de securitate Auto Blocker în smartphone-urile Samsung, care este concepută pentru a împiedica utilizatorii să descarce aplicații din alte surse decât Google Play sau magazinul intern de aplicații al smartphone-urilor Samsung Galaxy.

Astfel, conform Epic Games, Google și Samsung încalcă legile antitrust din SUA, blochează concurența și limitează alegerea consumatorilor făcându-i să creadă că produsele concurenților sunt inferioare celor ale acestor companii.

Într-o declarație lansată ca răspuns la proces, Samsung a declarat că funcția Auto Blocker a fost adăugată numai pentru a proteja datele utilizatorilor și poate fi dezactivată în orice moment.

De asemenea, Epic Games și-a anunțat intenția de a depune o plângere similară la autoritățile de concurență ale Uniunii Europene, notează agenția.

Epic Games, Inc., de asemenea cunoscută ca Epic și în trecut ca Epic MegaGames, este o companie americană care produce și comercializează jocuri. Este cunoscută pentru motorul grafic Unreal Engine, care a fost folosit în multe jocuri, printre care seria proprie de shooter first-person Unreal și Seria Gears of War pentru Xbox 360. Este compania părinte a altor companii care dezvoltă jocuri, Chair Entertainment (achiziționată pe 20 mai 2008) și People Can Fly (cumpărată în 2007). Are sediul central în Cary, North Carolina și mai are studiouri în Shanghai, Seul și Tokyo, conform Wikipedia.