Alertă. Cine este controversatul afacerist care va cumpăra Azomureș Tg Mureș și va da afară 700 de angajați

Publicat: 03 oct. 2024, 09:46, de Cristian Matache, în ECONOMIE , ? cititori
Alertă. Cine este controversatul afacerist care va  cumpăra Azomureș Tg Mureș și va da afară 700 de angajați

Un controversat afacerist român susținut și promovat de anumiți băieți cu ochii roată va cumpăra Combinatul de îngrăşăminte Azomureş din Târgu Mureş, deţinut de grupul elveţian Ameropa, și, imediat, va da afară circa 700 de angajați.

Controversatul om de afaceri Ștefan Vuza, considerat pușculița SRI și pentru faptul că a fost ajutat să pună mâna pe diverse societăți „interesante” din România, printre care și Chimcomplex Borzești, este acum pe punctul să mai bifeze curând o „achiziție” strategică a României.

Potrivit informațiilor furnizate de băieții cu ochii roată pentru PUTEREA, Ștefan Vuza va cumpăra Combinatul de îngrăşăminte Azomureş din Târgu Mureş, este cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România, deţinut de grupul elveţian Ameropa. Că Ștefan Vuza va prelua acest combinat strategic al României nu pare fi o adevărată problemă, dar mare problemă constă în faptul că a acesta a anunțat în anumite cercuri că va închide imediat după cumpărare trei dintre cele patru secții de la Azomureș. Astfel, prin închiderea celor trei secții vor fi dați afară circa 700 din cei aproximativ 1.000 de angajați de la Azomureș.

Mai trebuie precizat că la ora actuală Combinatul de îngrăşăminte Azomureş din Târgu Mureş, deţinut de grupul elveţian Ameropa, s-a închis din nou în luna august 2024, după numai o lună şi jumătate de funcţionare. Motivul este acelaşi ca de fiecare dată în ultimii ani-preţurile prea mari la gaze pentru a susţine în mod profitabil din punct de vedere economic activitatea de producţie a îngrășămintelor chimice.