Burduja, victima dezinformării: Planul său pentru România a devenit o armă pentru adversari

Publicat: 03 oct. 2024, 15:12, de Cristian Matache, în POLITICĂ , ? cititori
Burduja, victima dezinformării: Planul său pentru România a devenit o armă pentru adversari

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și membru al Partidului Național Liberal, a lansat un apel vehement împotriva dezinformării și atacurilor politice în contextul campaniei electorale actuale. Într-o postare recentă pe Facebook, Burduja a denunțat utilizarea „Planului pentru România”, o carte scrisă de el, în scopuri defăimătoare împotriva PNL și a colegilor săi.

„Sunt într-o perioadă electorală, iar în aceste momente se întâmplă adesea lucruri care nu fac cinste competitorilor politici”, a afirmat Burduja, subliniind că tacticile negative devin din ce în ce mai frecvente. În acest context, el a semnalat apariția unor site-uri care promovează știri false și atacuri la persoană, utilizându-se chiar și imaginea sa pentru a discredita partidele politice.

”Să vă spun despre ce este vorba. Am aflat cu stupoare că „Planul pentru România”, titlul cărții pe care am scris-o acum câțiva ani, a ajuns să fie folosit împotriva Partidului Național Liberal și a colegilor mei, prin site-uri care promovează știri false, dezinformare, atacuri la persoană. Mai mult, poza aferentă domeniului planulpentruromania.ro, este o poză cu mine, deși nu am nicio legătură cu acest site, care sponsorizează atacuri politice pe rețelele sociale. O mizerie care nu poate rămâne nesancționată”, a spus ministrul.

Oficialul Executivului a declarat că a depus o plângere penală pentru a lămuri această situație și a proteja astfel reputația sa și a partidului din care face parte. „Am parcurs o riguroasă investigație jurnalistică și cred că știu cine se află în spatele acestei combinații, dar doar justiția poate expune adevărul”, a spus el, exprimându-și încrederea în capacitatea autorităților de a acționa.

Burduja a subliniat că disprețuiește profund campaniile negative care fac apel la dezinformare, considerându-le o încălcare a valorilor democratice. „A te ascunde în spatele unor falsuri este o dovadă de lașitate crasă”, a adăugat el, chemând la responsabilitate nu doar politicienii din opoziție, ci și susținătorii acestora.

Pe lângă denunțurile sale, Burduja a îndemnat cetățenii să fie vigilenți în această perioadă electorală, avertizând că „vor fi multe minciuni, jumătăți de adevăr și falsuri grosolane”. El a subliniat importanța nu doar a informării corecte, ci și a menținerii unui standard moral ridicat în campaniile electorale.

„Nu avem voie să lăsăm viitorul României să fie decis de cei care coboară atât de jos”, a încheiat Burduja, promițând să țină publicul la curent cu evoluția demersului său. Asemenea declarații sunt un semnal clar că, în această campanie electorală, lupta pentru adevăr și transparență va fi la fel de importantă ca și competiția politică în sine.