Fostul colonel SRI Vasile Zărnescu rămâne fără pistol după anunțul intrării în partidul Dianei Șoșoacă

Publicat: 03 oct. 2024, 14:13, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Fostul colonel SRI Vasile Zărnescu rămâne fără pistol după anunțul intrării în partidul Dianei Șoșoacă

Fostul colonel al Serviciului Român de Informații (SRI), Vasile Zărnescu, recunoscut pentru pozițiile sale naționaliste, a fost notificat recent că i se va retrage permisul de port-armă și va trebui să predea pistolul Mauser letal pe care îl deținea, împreună cu muniția aferentă.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Zărnescu și-a anunțat public afilierea la partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, ceea ce a ridicat suspiciuni în rândul susținătorilor săi cu privire la motivele din spatele acestei măsuri. Zărnescu este cunoscut pentru curajul de a dezvălui aspecte sensibile în spațiul public, iar timing-ul retragerii permisului de port-armă este privit de unii ca o posibilă coincidență sau chiar zvonuri despre o posibilă cunoștință a Serviciului Român de Informații despre legăturile Dianei Șoșoacă cu serviciile din Rusia.

Pistolul Mauser, o armă letală deținută legal de Zărnescu, trebuie predat autorităților împreună cu toate cartușele, conform notificării oficiale primite. Deocamdată, nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la motivele care au stat la baza acestei decizii, însă susținătorii fostului colonel consideră că ar putea exista legături cu activismul său politic și pozițiile sale controversate.

pistol mauser

Vasile Zărnescu, un personaj cunoscut în cercurile naționaliste, a atras atenția publicului prin dezvăluirile sale și prin implicarea activă în diverse mișcări politice și sociale, iar aderarea sa la partidul Dianei Șoșoacă nu a trecut neobservată.

Vasile Zărnescu, fost colonel al Serviciului Român de Informații, a scăpat cu un avertisment după ce Curtea de Apel București i-a admis parțial apelul în dosarul în care fusese condamnat pentru negarea Holocaustului. În primă instanță, pe 4 februarie 2021, Zărnescu fusese condamnat de Judecătoria Sectorului 3 București la 13 luni de închisoare cu amânarea executării, conform Ordonanței de Urgență 31/2002, care incriminează negarea Holocaustului. În urma apelului, instanța i-a impus doar un avertisment, avertizându-l să nu mai comită alte infracțiuni în viitor. Aceasta rămâne singura condamnare pronunțată în România pentru o astfel de infracțiune în cei 20 de ani de la adoptarea ordonanței.

Rămâne de văzut dacă această măsură va declanșa reacții suplimentare din partea susținătorilor săi sau dacă Zărnescu va face noi declarații cu privire la situația sa.