Simona Halep, eliminată rapid la turneul WTA 125 din Hong Kong

Publicat: 03 oct. 2024, 14:12, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Simona Halep, eliminată rapid la turneul WTA 125 din Hong Kong

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, a avut o evoluție sub așteptări la turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong, fiind eliminată în turul al doilea de rusoaica Anna Blinkova, locul 78 WTA, cu scorul de 2-6, 1-6. La vârsta de 33 de ani, Halep a reușit totuși să înregistreze o victorie în prima rundă, în fața australiencei Arina Rodionova, cu 6-2, 4-6, 6-4, dar nu a reușit să lege succesul în fața adversarei sale din Rusia.

Halep, care nu a mai jucat oficial din primăvara acestui an, a avut un început promițător în meciul cu Blinkova, reușind să câștige primele sale game-uri cu un stil elegant, caracteristic, în care a combinat eficiența loviturilor cu precizia. Cu toate acestea, după un început încurajator, lucrurile s-au schimbat dramatic. Deși Blinkova se afla într-un sezon mai puțin strălucit, cu doar 11 victorii și 25 de înfrângeri înainte de turneul din China, ea a reușit să își regăsească ritmul și să preia controlul meciului.

După ce Halep a început bine, rămânând în față în primele game-uri, rusoaica a profitat de erorile din jocul româncei. Halep a avut probleme la serviciu, reușind să obțină doar 33% la a doua minge, ceea ce a dus la pierderea rapidă a primului set, cu 2-6.

Actul secund a început cu un break rapid al Annei Blinkova, iar Halep părea că este în continuare sub influența negativă a primului set. Deși a reușit un moment de ambiție, salvând nu mai puțin de șase mingi de break într-un game lung de 19 puncte, Blinkova a continuat să își mențină avansul.

Cu fiecare lovitură, presiunea crescândă a rusoaicei a condus la o distanțare de 5-1, iar Halep, în ciuda eforturilor sale, nu a reușit să-și prelungească șansele în meci, cedând cu 2-6, 1-6 după o oră și 7 minute de joc.

Urmează acum un nou turneu pentru Halep, tot la Hong Kong, de categorie WTA 250, unde va căuta să îmbunătățească aspectele jocului său.