Tesla și-a retras cea mai ieftină mașină electrică de la vânzare. Ce s-a întâmplat?

Publicat: 04 oct. 2024, 08:29, de Nitulescu Gabriel, în Business , ? cititori
Tesla și-a retras cea mai ieftină mașină electrică de la vânzare. Ce s-a întâmplat?

De acum înainte, cel mai accesibil model de Tesla este mașina electrică cu tracțiune spate Model 3 Long Range, care costă 42.490 de dolari.

Compania americană de automobile Tesla și-a retras de la vânzare cea mai ieftină mașină electrică a sa – un sedan compact Model 3 Standard Range, care se comercializa la un preț de 38.990 de dolari, relatează Reuters.

Majorarea tarifelor la importurile din China ar fi motivul

Se spune că gama standard Model 3 cu tracțiune spate folosește baterii cu fosfat de fier litiu (LFP) provenite din China. SUA au anunțat recent majorarea tarifelor la importurile din China, inclusiv un tarif de 100% la vehiculele electrice și un tarif de 25% la bateriile pentru vehicule electrice și mineralele cheie.

De asemenea, vehiculele care conțin componente produse din China, cum ar fi bateriile cu litiu-fier-fosfat, nu sunt eligibile pentru un credit fiscal federal oferit de guvern.

Prin urmare, de acum înainte, cel mai accesibil model Tesla este mașina electrică cu tracțiune spate Model 3 Long Range, la prețul de 42.490 USD.

Tesla va avea pe 10 octombrie „o nouă prezentare”

Șeful Tesla, SpaceX și al rețelei de socializare X, Elon Musk, a anunțat că în această lună va avea loc o nouă prezentare a modelelor Tesla, care va „intra în istorie”. Evenimentul se va desfășura pe 10 octombrie la Los Angeles.

Anterior mass-media a relatat că Tesla plănuiește să angajeze zeci de antrenori pentru a-și antrena roboții umanoizi Optimus. Producția lor în masă este planificată pentru sfârșitul anului 2025.