Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1, la Buftea

Publicat: 04 oct. 2024, 12:46, de Marian Apipie, în ACTUALITATE , ? cititori
Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1, la Buftea
Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1, la Buftea

CNAIR a demarat licitația pentru proiectarea și execuția unui pasaj pietonal subteran la km 19+800 al DN 1 București – Ploiești, în orașul Buftea (la intersecția cu bulevardul Mihai Eminescu). Anunțul de participare la licitație a fost postat în SEAP pe data de 2 octombrie, termenul până la care sunt așteptate ofertele fiind 12 noiembrie.

Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1, la Buftea. Valoarea estimată a procedurii de achiziție este cuprinsă între 11.360.904,50 lei și 13.065.040,18 lei (fără TVA), adică 3 milioane de euro (TVA inclus).

Potrivit CNAIR, obiectivul de investiții este alcătuit din pasajul propriu-zis de subtraversare, două accese acoperite și închise pe trei laturi, echipate cu două ascensoare de persoane exterioare, două scări rulante și două scări fixe, având o lungime totală de aproximativ 43,20 m. Durata de proiectare și execuție a contractului este de 10 luni, dintre care două luni sunt pentru etapa de proiectare și opt luni pentru execuția lucrărilor.

Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1. Care sunt criteriile de atribuire a contractului

Pasaj pietonal subteran de 3 milioane de euro pe DN1, la Buftea

CNAIR va alege oferta cu cel mai bun raport calitate – preț, unde componenta financiară reprezintă doar 40%. Diferența va fi făcută de o perioadă de garanție extinsă de 5 ani, peste cei 3 ani solicitați prin caietul de sarcini (18%), de experiența managerului de proiect (16%), de experiența inginerului proiectant de drumuri (16%) și de metodologia de realizare a contractului și planificarea resurselor tehnice și umane în corelare cu specificul și complexitatea activităților (10%).

„Realizarea acestui proiect va conduce la implementarea celor mai bune soluţii tehnice necesare în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră şi implicit scăderea numărului accidentelor rutiere“, precizează CNAIR. Sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene – Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citește și: O nouă autostradă va intra în proiectare și execuție de anul viitor! Ajunge până la granița cu Serbia