Alertă alimentară în magazinele Auchan! Un produs foarte îndrăgit a fost retras de urgență- conține bacterii

Publicat: 04 oct. 2024, 11:51, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Alertă alimentară în magazinele Auchan! Un produs foarte îndrăgit a fost retras de urgență- conține bacterii
Alertă alimentară în magazinele Auchan! Un produs foarte îndrăgit a fost retras de urgență- conține bacterii

Alertă alimentară. Un nou incident alimentar a stârnit îngrijorare în rândul consumatorilor din România, după ce un produs popular a fost retras de pe rafturile magazinelor Auchan.

Alertă alimentară în România

Este vorba despre un tip de pate de ficat de pui, achiziționat frecvent de către clienți. Autoritățile au lansat un apel urgent pentru ca produsul să nu fie consumat, sugerânf returnarea acestuia cât mai rapid posibil.

Mai exact, produsul în cauză este „Pouce Pate cu ficat de pui 100g”, care a fost identificat ca fiind contaminat cu bacterii mezofile aerobe și anaerobe, un semnal de alarmă serios în ceea ce privește siguranța alimentară.

Retragerea de la raft a fost dispusă în urma unui control realizat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Această instituție a emis joi, 3 octombrie, o avertizare publică, informând că produsul respectiv, care face parte din lotul 08042027, cu termen de expirare 8 aprilie 2027, reprezintă un risc pentru consumatori.

Clienții care au achiziționat acest pate sunt sfătuiți să nu-l consume sub nicio formă. În schimb, ei sunt invitați să returneze produsul la orice magazin Auchan din țară. Un aspect esențial al acestei proceduri este că nu este necesară prezentarea bonului fiscal pentru a primi banii înapoi, ceea ce facilitează procesul de returnare și încurajează o reacție rapidă din partea consumatorilor.

Reprezentanții ANSVSA au subliniat că doar acest lot specific este afectat, restul produselor similare nefiind incluse în retragere. Astfel, cei care au achiziționat alte loturi nu trebuie să se îngrijoreze, însă vigilența este, fără îndoială, recomandată.

Precedente recente în sectorul alimentar

Acest incident nu este primul de acest gen care vizează lanțul de magazine Auchan. În luna iunie 2024, o altă alertă alimentară a vizat un sortiment de carne de vită tocată, retrasă de la comercializare din cauza suspiciunii de contaminare cu un corp străin.

Atunci, la fel ca în cazul de față, ANSVSA a cerut retragerea imediată a produsului de pe rafturi și returnarea acestuia de către consumatori.