Sute de percheziții la traficanții de arme din toată țara. Mascații i-au luat cu asalt vineri dimineață

Publicat: 04 oct. 2024, 09:29, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Sute de percheziții la traficanții de arme din toată țara. Mascații i-au luat cu asalt vineri dimineață
Sute de percheziții la traficanții de arme din toată țara. Mascații i-au luat cu asalt vineri dimineață

Vineri dimineață, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au desfășurat o amplă operațiune de percheziții în toate județele României. În total, au avut loc 316 percheziții, toate vizând activități ilegale legate de comerțul cu arme și muniții, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Percheziții în toată România

Ancheta se concentrează pe o companie străină suspectată că ar fi vândut arme și muniții pe teritoriul României, fără respectarea prevederilor legale. Conform comunicatului IGPR, compania în cauză ar fi utilizat un magazin online pentru a facilita comerțul ilegal.

Persoanele fizice din România plasau comenzi pe acest site, iar armele și munițiile erau livrate prin intermediul unor firme de curierat, fără a fi declarate autorităților vamale și fără a respecta legislația privind regimul armelor și munițiilor.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unei societăţi comerciale din afara teritoriului ţării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția Română desfășoară investigații sub suspiciunea de încălcare a regimului armelor și munițiilor. Potrivit anchetatorilor, compania ar fi vândut arme care necesită autorizație, încălcând astfel reglementările naționale. De asemenea, au fost identificate și diverse tipuri de muniție care au fost comercializate în mod ilegal.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a declarat că, în urma perchezițiilor, au fost găsite zeci de arme neletale pentru care proprietarii nu dețineau autorizație. Aceste arme vor fi confiscate, iar persoanele implicate vor fi chemate la audieri pentru a da explicații cu privire la proveniența și deținerea acestora.