Cine este eternul pensionar UDMR de lux din Palatul Victoria  

Publicat: 04 oct. 2024, 11:02, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Cine este eternul pensionar UDMR de lux din Palatul Victoria   

Unul dintre cei mai controversați liderii UDMR s-a aciuat de câțiva ani în Palatul Victoria, fiind cocoțat politic la butoanele unei sinecuri cu nume pompos unde se toacă o mulțime de bani dar și se taie din greu frunză la câini.

În martie 2017, premierul PSD de la aceea vreme, Sorin Grindeanu, azi ministrul „sultan” al Transporturilor, îl numea pe udemeristul Laszlo Borbely în fruntea Departamentului de Dezvoltare Durabilă, pe care continuă să-l conducă și astăzi, deși UDMR nu mai este la guvernare de trei ani.

Pensionarul UDMR Laszlo Borbely, de două ori mai bine remunerat decât Ciolacu și Ioahnnis

Practic, de mai bine de șapte ani, controversatul Laszlo Borbely taie frunză la câini în fruntea acestei sinecuri, deși de câțiva ani este pensionar. Însă, este un pensionar de lux care, în același timp, este și secretar de stat, fapt pentru care beneficiază lunar de un venit colosal. Astfel, potrivit ultimei declarații de avere aferente anului fiscal 2023 (vezi documentul în facsimil), Laszlo Borbely încasează lunar ca șef al Departamentului de Dezvoltare Durabilă vreo 2.000 de euro, dar mai beneficiază de o pensie de vreo 1.900 de euro, dar și o indemnizație lunară de fost parlamentar de 1.300 de euro. Pe lângă aceste venituri, Laszlo Borbely a mai beneficiat de bonusuri financiare din două sinecuri de stat. Ca atare, lunar în conturile pensionarului UDMR Laszlo Borbely întră vreo 6.200 de euro, adică cam de două ori mai mult decât este remunerat premierul Marcel Ciolacu sau președinteel Klaus Iohannis.

PUTEREA a semnalat în urmă cu câteva luni că, în sfârșit, Laszlo Borbely a fost ejectat din Consiliul de Administrație de la SC Radiocomunicații SA (https://www.puterea.ro/laszlo-borbely-zburat-in-sfarsit-dupa-7-ani-din-bordul-administrativ-de-la-radiocomunicatii-sa/), dar, ulterior, Guvernul a creat o sinecură cu vreo de posturi pentru controversatul pensionar UDMR (https://www.puterea.ro/sinecura-pentru-udemeristul-laszlo-borbely-eternul-pensionar-de-la-palatul-victoria-50-de-posturi-noi-salarii-mari-bonusuri/).

DA BORBELY LASZLO