Adrian Câciu anunță creșterea pensiei medii. La ce valoare ajunge: Am reușit să protejăm și să creștem puterea de cumpărare”

Publicat: 04 oct. 2024, 15:15, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Adrian Câciu anunță creșterea pensiei medii. La ce valoare ajunge: Am reușit să protejăm și să creștem puterea de cumpărare”
Adrian Câciu anunță creșterea pensiei medii. La ce valoare ajunge: Am reușit să protejăm și să creștem puterea de cumpărare”

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat recent că pensia medie lunară în România a ajuns la 550 de euro în luna septembrie, depășind astfel ținta de 500 de euro, stabilită la momentul preluării guvernării de către Partidul Social Democrat (PSD). Oficialul a subliniat că acest obiectiv era o promisiune esențială asumată de partid și care a fost acum îndeplinită.

Câciu vine cu vești bune pentru români

Câciu a explicat că una dintre principalele priorități ale guvernului PSD a fost creșterea veniturilor cetățenilor, iar atingerea unei pensii medii de 550 de euro este un rezultat concret al măsurilor economice implementate de la preluarea mandatului.

El a adăugat că, pe lângă pensii, și salariul mediu net a depășit un prag important, atingând suma de 1.000 de euro, îndeplinind astfel o altă promisiune-cheie a partidului. Aceasta reprezintă un pas major în politica de susținere a clasei muncitoare și a pensionarilor, o direcție pe care PSD și-a concentrat eforturile.

„Așa cum noi, cei din PSD, am promis atunci când am intrat la guvernare, pensia medie lunară a depășit 500 euro, ajungând, în luna septembrie, la o medie de 550 euro/persoană.

O altă promisiune îndeplinită a fost aceea ca salariul mediu net să fie de peste 1.000 de euro și iată că și acest obiectiv a fost atins”, a scris Câciu pe Facebook.

Ministrul a detaliat că măsurile economice aplicate între 2022 și 2024 au avut un impact benefic asupra majorității populației, cuprinzând diverse segmente, de la copii și tineri până la angajați și pensionari. În pofida inflației ridicate din acești ani, guvernul a reușit nu doar să mențină, ci să și sporească puterea de cumpărare a românilor.

Câciu a subliniat că datele statistice demonstrează o creștere reală de 10% a puterii de cumpărare, chiar și după eliminarea efectelor inflației cumulate.

În plus, ministrul a punctat că strategia PSD pe termen lung include reducerea fiscalității și investițiile în educație și ocuparea forței de muncă. Aceste măsuri sunt considerate fundamentale pentru dezvoltarea unei societăți prospere și stabile, susținând ideea că „o națiune puternică se construiește pe oameni puternici,” o formulare prin care Câciu a încercat să sublinieze importanța fiecărui cetățean în consolidarea economiei și a societății românești.