Nu au mai ajuns la meci: Opt suporteri ai FCSB, încarcerați în Grecia după incidente la frontieră

Publicat: 04 oct. 2024, 18:26, de Andrei Ceausescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Nu au mai ajuns la meci: Opt suporteri ai FCSB, încarcerați în Grecia după incidente la frontieră

Opt suporteri ai echipei FCSB au fost condamnați la 30 de zile de închisoare în Grecia, după ce au fost reținuți în urma unor incidente produse la graniță. Suporterii, care se îndreptau spre Salonic pentru a asista la meciul FCSB contra PAOK, pierdut cu 1-0 în Europa League, au fost arestați miercuri seara, imediat după intrarea în Grecia, prin Bulgaria. Decizia autorităților elene a venit vineri, 4 octombrie, după două zile de arest preventiv.

Încăierare cu poliția și arme albe găsite în vehicul

Motivul reținerii a fost descoperirea unor obiecte interzise în vehiculul în care se aflau cei opt suporteri, între care un cuțit și un baston de polițist. În plus, aceștia au avut o atitudine refractară față de autoritățile vamale și Poliția de Frontieră din Grecia, refuzând să fie percheziționați și implicându-se într-o altercație cu forțele de ordine.

Conform GSP.ro, suporterii au fost reținuți inițial în localitatea Serres, unde au fost audiați. În urma incidentului, fiecare dintre aceștia a primit, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, o amendă de 1.600 de euro. Pedeapsa de 30 de zile urmează să fie redusă cu cele două zile deja executate în arest preventiv.

Un fost fotbalist român, adus ca translator

În timpul audierilor, autoritățile au apelat la serviciile lui Iorgos Pantazis, un localnic din Serres care a jucat în trecut pentru echipa Oțelul Galați. Pantazis, născut în România și stabilit ulterior în Grecia, a fost adus ca translator, având experiență în astfel de situații.

Vigilența autorităților elene, crescută după incidente anterioare

Incidentul de la graniță vine într-un context de vigilență sporită din partea autorităților grecești, în special în zona Salonicului. Aceste măsuri stricte au fost adoptate după evenimentele violente din 2020, când un suporter bulgar a fost ucis după derby-ul dintre PAOK și Aris. Din acest motiv, forțele de ordine din Grecia tratează cu maximă seriozitate orice posibile incidente legate de suporterii care vin la meciuri.

Cei opt suporteri FCSB nu au putut asista la meciul de pe stadionul Toumba din Salonic, rămânând în arestul poliției din Serres până la pronunțarea verdictului.