Ghidul italian i-a îndemnat pe turiști să nu repete greșeala eroilor din popularul serial de pe Netflix. Pot primi o amendă consistentă

Publicat: 05 oct. 2024, 06:15, de Nitulescu Gabriel, în Turism , ? cititori
Ghidul italian i-a îndemnat pe turiști să nu repete greșeala eroilor din popularul serial de pe Netflix. Pot primi o amendă consistentă
Emily a ajuns la Roma

Într-una dintre scene, personajele principale din îndrăgitul serial „Emily la Paris”, difuzat pe Netflix s-au așezat pe un monument la care, între timp, accesul a fost „interzis”.

În cel de-al patrulea sezon, eroina popularului serial Netflix „Emily in Paris” a plecat într-o vacanță romantică în capitala italiană a Romei și, se pare, tocmai în acest oraș se vor desfășura parțial evenimentele din următorul sezon, al cincilea .

Deoarece turiștii încearcă acum din răsputeri să repete scenele din serial, în locațiile în care acestea au fost filmate în Paris, este evident că vor ajunge în curând și la obiectivele din Roma, care au fost vizitate de protagoniștii serialului.

Nu cu mult timp în urmă o americancă pe nume Sage, care locuiește la Paris, a vizitat restaurantul local Terra Neva, în interiorul căruia au fost filmate scene din „Restaurantul lui Gabriel” pentru serialul „Emily la Paris” și a spus ce nu era în regulă.

Între timp, britanica Anna Richards, care locuiește în Lyon, Franța, a povestit cum viața străinilor din Franța este într-adevăr asemănătoare cu seria „Emily la Paris”.

Nu încercați să recompuneți scena din renumitul serial de pe Netflix

Ghidul italian profesionist Dino Margiotta, care de 15 ani îndrumă turiștii prin capitala Italiei, i-a avertizat pe fanii serialului de pe Netflix să nu repete greșeala făcută de eroina serialului, la Roma.

Într-una dintre scene, personajul principal și iubitul ei italian stau pe Treptele Spaniole (La Scalinata di Trinità dei Monti) – una dintre cele mai faimoase atracții ale orașului. Dar, din 2019, este ilegal ca turiștii să se mai așeze pe aceste scări din secolul al XVIII-lea, iar o mulțime de indivizi în civil, dotați cu fluiere, pentru a alerta autoritățile, supraveghează respectarea restricției. Cei care încalcă interdicția riscă să primească o amendă de la 250 la 400 de euro, relatează Euronews Travel.

Este de remarcat faptul că și în 2024, autoritățile italiene au ridicat în mod semnificativ amenzile pentru prejudiciul adus patrimoniului cultural al țării. Cele mai mari amenzi, de 15.000 de euro au fost date pentru degradarea Coloseumului (prin desene cu grafitti, de exemplu).