David Gilmour exclude o reuniune Pink Floyd: „Absolut nu!”

Publicat: 05 oct. 2024, 09:06, de Cristian Matache, în LIFESTYLE , ? cititori
David Gilmour exclude o reuniune Pink Floyd:

Într-un interviu acordat publicației The Guardian, David Gilmour, chitaristul legendarei trupe britanice Pink Floyd, a fost categoric în privința unei posibile reuniuni cu fostul său coleg Roger Waters. Gilmour a declarat că nu ar împărtăși niciodată scena cu Waters, pe fondul tensiunilor crescânde dintre cei doi și a viziunilor politice radical diferite.

Gilmour a explicat că „absolut nimic nu m-ar face să împărtășesc o scenă cu cineva care consideră că tratamentele inumane asupra femeilor și comunității LGBT sunt acceptabile”. Comentariile sale vin în contextul în care Waters a fost criticat pentru sprijinul său față de dictatori precum Vladimir Putin și Nicolás Maduro. „Îmi place să mă feresc de persoanele care susțin activ regimuri genocidale și autocratice”, a adăugat Gilmour.

Pe de altă parte, Gilmour a exprimat dorința de a reveni pe scenă alături de regretatul claviaturist Rick Wright, descriindu-l drept „una dintre cele mai blânde și talentate persoane pe care le-am cunoscut”.

În ultimii ani, relația dintre Gilmour și Waters a devenit din ce în ce mai tensionată. În februarie 2023, Waters a anunțat că a reînregistrat albumul emblematic The Dark Side of the Moon fără niciunul dintre membrii originali ai trupei. Într-un interviu pentru Berliner Zeitung, Waters a declarat că noua sa versiune are scopul de a reflecta semnificația lucrării și de a scoate în evidență „inima și sufletul” albumului.

Conflictul dintre cei doi a început în 1985, când Waters a părăsit trupa, după lansarea albumului The Final Cut. Acesta a intentat un proces împotriva colegilor săi, pe care l-a pierdut, în urma căruia Gilmour și ceilalți membri au continuat să folosească numele Pink Floyd.

Tensiunile s-au intensificat și în afara scenei, soția lui Gilmour, Polly Samson, având o reacție vehementă după ce a citit comentariile lui Waters. Ea l-a acuzat pe Waters de antisemitism, numindu-l „apologist pentru Putin” și caracterizându-l drept „un mincinos, hoț, ipocrit, evazionist fiscal, care mimează și un misogin bolnav de invidie”.