Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a revenit sub control judiciar

Publicat: 05 oct. 2024, 14:17, de Ion Teleanu, în Justitie , ? cititori
Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a revenit sub control judiciar

După un sejur prelungit la beciul domnesc, baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, este disperat să scape din cleștele DNA, dar… ghinion pentru că, pas cu pas, se îndreaptă către penitenciar.

Baronul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău a fost reținut de DNA pe data de 27 noiembrie 2022, după care a fost trimis în judecată de DNA pe 16 decembrie 2022 alături de angajata sa Elena Matache.

Când a dat șpagă, Bădălău s-a ales cu cătușe!

Potrivit DNA, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. Bădălău ar fi promis în schimbul unui „serviciu”, că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) să asigure finanțarea a două proiecte depuse de primăria respectivă”, după cum menționează procurorii DNA. Concret, Bădălău dorea ca reabilitarea rețelei de apă să fie realizată de firma care o construise cu un an înainte, deși lucrarea avea deja nevoie de reparații. Inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract pe care voia să-l obțină pentru aceeași firmă și tot de la primăria respectivă. Ceva mai târziu, pe 25 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae „i-ar fi remis edilului 35.000 lei tot prin intermediul aceluiași om de afaceri, ceea ce era o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare”, precizează procurorii DNA. Pe 10 martie 2023, Niculae Bădălău a fost eliberat de la „beciul domnesc” și pus sub control judiciar, iar, ulterior, pe 23 septembrie 2023, a scăpat și de controlul judiciar. Dar, n-a scăpat de cleștele DNA și pe 19 septembrie 2024, Curtea de Apel București decide definitiv ca baronul Niculae Bădălău să revină iar sub control judiciar (https://portal.just.ro/2/SitePages/dosar.aspx?id_inst=2&id_dosar=12200000000062497).

 Ce a decis Curtea de Apel București?

 În încheiere ședinței din 19 septembrie 2024, Curtea de Apel București a decis desființarea hotărârii Tribunalului Giurgiu. Adică, „Soluția pe scurt: Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 17.09.2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu în dosarul nr.1977/122/2022/a9. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, rejudecând: În baza art. 207 alin. 5 din C.pr.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii BĂDĂLĂU NICULAE şi MATACHE ELENA, măsură pe care o menţine. Menţine dispoziţiile încheierii contestate privind cheltuielile judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 3 din C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţia parchetului rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 19.09.2024.
Document: Încheiere finală camera consiliu  568/2024  19.09.2024”.

Așadar, baronul Niculae Bădălău revine sub control judiciar și, astfel, pas cu pas, se îndreaptă spre sentința finală care-l poate trimite pentru ani buni la pușcărie. Astfel spus, a început să iasă fum negru pe cosul vilei uriașe de la Bolintin Vale a baronului Niculae Bădălău.