Ciolacu, la Galați: Evaluarea pagubelor va fi transmisă la Bruxelles până pe 1 noiembrie pentru a obține 1,5 miliarde de euro

Publicat: 05 oct. 2024, 16:35, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu, la Galați: Evaluarea pagubelor va fi transmisă la Bruxelles până pe 1 noiembrie pentru a obține 1,5 miliarde de euro

Marcel Ciolacu a revenit la Galați, unde a vizitat localitățile afectate de inundații și a evaluat progresul lucrărilor de reconstrucție. Premierul a promis că nu va lăsa niciun român în urmă și că autoritățile depun toate eforturile pentru a remedia situația.

Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate!”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a subliniat că se lucrează intens la refacerea infrastructurii, incluzând reconstruirea celor patru poduri, patru podețe și a celor peste 20 de kilometri de drum pentru care au fost alocate 62 de milioane de lei în regim de urgență. Totodată, se consolidează terasamentele și se refac porțiunile deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad.

Fonduri europene pentru refacerea infrastructurii și protejarea localităților afectate din Galați

Marcel Ciolacu a fost însoțit de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru a se asigura că lucrările vor fi realizate într-un ritm rapid și eficient. De asemenea, până la data de 1 noiembrie, Guvernul României va transmite către Comisia Europeană evaluarea completă a pagubelor, estimată la aproximativ 1,5 miliarde de euro, cu scopul de a accesa fonduri pentru refacerea integrală a infrastructurii și implementarea unor măsuri pentru protejarea localităților în viitor.

Marcel Ciolacu: Ţin să le mulţumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forţelor de intervenţie care sunt aici încă de la început ajutând în permanenţă oamenii!

Premierul a ținut să mulțumească pompierilor, militarilor și tuturor forțelor de intervenție pentru sprijinul acordat comunităților afectate: „Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor”.

Redăm integral postarea realizată de Marcel Ciolacu

Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă! De aceea m-am întors astăzi în localitățile afectate de inundații din județul Galați, pentru a vedea ce s-a realizat până acum și pentru a discuta cu oamenii. Felicit autoritățile locale pentru eforturile depuse! Grație lor, speranța a renăscut aici! Și la Slobozia Conachi, și la Pechea, și la Cudalbi, și la Costache Negri, și la Valea Mărului și în toate localitățile afectate!
Se lucrează intens la refacerea infrastructurii. Sper ca, în cel mai scurt timp, cele 4 poduri, 4 podețe și cei peste 20 km de drum, pentru care au fost alocate în regim de urgență 62 de milioane de lei să fie refăcute complet.
De asemenea, se lucrează și la consolidarea terasamentelor și refacerea porțiunilor deteriorate ale căii ferate pe ruta Galați – Bârlad. De aceea, am venit împreună și cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, ca să ne asigurăm că lucrările se vor face rapid. Îi mulțumesc în mod deosebit colegului meu, Costel Fotea, și tuturor primarilor de aici, implicați nu doar în coordonarea lucrărilor, dar și în evaluarea pagubelor. Până pe 1 noiembrie vom transmite la Bruxelles, evaluarea completă a tuturor pagubelor astfel încât cu banii primiți de la Comisia Europeană ( aprox. 1,5 miliarde de euro) să refacem integral infrastructura de aici și să realizăm amenajările hidrografice necesare pentru protejarea localităților și oamenilor de aici.
Țin să le mulțumesc în mod special pompierilor, militarilor, tuturor forțelor de intervenție care sunt aici încă de la început ajutând în permanență oamenii! ! Știu că nu a fost ușor! Dar efortul lor se vede cu ochiul liber – drumurile sunt curățate, iar mâlul a fost scos în mare parte din casele și curțile oamenilor.