Un fost senator își anunță demisia din USR, dezvăluind practici controversate în interiorul partidului

Publicat: 06 oct. 2024, 14:27, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Un fost senator își anunță demisia din USR, dezvăluind practici controversate în interiorul partidului

Activistul clujean Mihai Goțiu, cunoscut pentru implicarea sa în lupta împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roșia Montană, și-a anunțat demisia din Uniunea Salvați România (USR).

Fost senator, Goțiu a confirmat pentru Cluj24 că a decis să părăsească partidul, menționând că va oferi detalii suplimentare în zilele următoare, când va publica o poziție oficială pe acest subiect.

Un activist de renume și o carieră în serviciul public

Mihai Goțiu a fost un jurnalist activ timp de peste 20 de ani, câștigând notorietate în rândul cetățenilor datorită protestelor masive împotriva proiectului Roșia Montană. Acest activism a fost continuat și în cariera sa politică, începând cu obținerea unui mandat de senator din partea USR Cluj în 2016. În perioada sa în Senat, Goțiu s-a evidențiat ca fiind cel mai activ senator din legislatura respectivă, cu un impresionant bilanț de 1.319 interpelări, întrebări, declarații politice și luări de cuvânt în plen, precum și 131 de inițiative legislative.

Critici la adresa conducerii USR

De-a lungul ultimelor luni, Goțiu a fost un critic vocal al conducerii USR, denunțând practici pe care le consideră nedemocratice în interiorul partidului. El a subliniat că USR a pierdut, în doar cinci ani, peste 80.000 de voturi în Cluj, un semn îngrijorător pentru un partid care se dorește a fi un pilon al democrației în România. Fostul senator a atras atenția asupra modului în care au fost desemnați delegații la Adunarea Generală, menționând că obiectivele declarate de noul președinte al partidului, privind unitatea și democrația, sunt departe de a fi atinse.