Ce dietă ține Ion Țiriac pentru a se menține în formă?

Publicat: 06 oct. 2024, 18:04, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Ce dietă ține Ion Țiriac pentru a se menține în formă?
Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Ion Țiriac, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, reușește să impresioneze printr-un stil de viață extrem de sănătos. Astfel, chiar și la vârsta de 85 de ani, miliardarul dispune de multă energie. Recent, acesta și-a dezvăluit secretul.

Deși s-a retras din sport acum mai bine de 40 de ani, fostul tenismen continuă să impresioneze prin vitalitatea și dinamismul său, pe care le atribuie unei rutine simple, dar eficiente. Într-o apariție recentă la emisiunea Prietenii lui Ovidiu, difuzată de Gazeta Sporturilor, Ion Țiriac a dezvăluit că nu urmează tratamente speciale și nici nu recurge la diete sofisticate. Secretul său constă într-un principiu de alimentație pe care îl respectă cu strictețe: pauza alimentară de patru până la șase ore în fiecare zi.

”Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin. În rest, nu fac nimic, din păcate. Eu la 43 de ani, când am spus că am terminat, am zis că nu mai pun mâna pe nicio rachetă de tenis, că nu mai alerg deloc. Mi-a ajuns, eu am alergat de 3 ori mai mult ca Năstase, de 7 ori mai mult ca altul’, a explicat Ion Țiriac, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la Gazeta Sporturilor.

”Ion ar mânca el şi un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale. Trebuie să aibă grijă şi de sănătate şi de siluetă. Probabil a moştenit de la mama lui, Ecaterina, care se trăgea din Alba Iulia, pofta asta pentru mâncăruri mai grase, obişnuite în Ardeal”, a spus Mariana Stanciu.