Ultimele deplasări ale mandatului: Klaus Iohannis la Summitul Francofoniei, înainte de încheierea mandatului prezidențial

Publicat: 06 oct. 2024, 19:26, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ultimele deplasări ale mandatului: Klaus Iohannis la Summitul Francofoniei, înainte de încheierea mandatului prezidențial

Președintele României, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis, au fost prezenți la Paris pentru a participa la cea de-a XIX-a ediție a Summitului Francofoniei. Evenimentul reunește lideri și oficiali din statele francofone și are ca scop întărirea cooperării între țările vorbitoare de limbă franceză.

Cuplul prezidențial a vizitat pavilionul României din cadrul Village de la Francophonie, unde șeful statului a subliniat importanța promovării imaginii țării noastre în cadrul comunității internaționale.

„Foarte bine. Vă doresc mult succes, mulţi vizitatori, vizitatori interesaţi şi să-i lămuriţi despre România că este frumoasă, atractivă”, a spus şeful statului după ce a vizitat pavilionul, potrivit imaginilor publicate de Administraţia Prezidenţială.

Deplasarea la Paris este antepenultima vizită externă a președintelui înainte de încheierea mandatului său, urmând ca acesta să participe la două sesiuni ale Consiliului European în lunile noiembrie și decembrie.

Deplasarea la summitul de la Paris vine în plină controversă publică legată de o nouă cheltuială extravagantă consemnată pe parcursul actualului mandat prezidențial, cea legată de amenajarea unui mini-teren de golf la vila de protocol de la Neptun.