Doi cetăţeni chinezi au fost ucişi într-un atac terorist lângă aeroportul din Karachi. Erau parte dintr-o misiune economică

Publicat: 07 oct. 2024, 08:31, de Nitulescu Gabriel, în Internațional , ? cititori
Doi cetăţeni chinezi au fost ucişi într-un atac terorist lângă aeroportul din Karachi. Erau parte dintr-o misiune economică
Explozie la Karachi. A fost vizat un convoi al unei firme fianțate de China

Doi cetățeni chinezi au fost uciși și altul a fost rănit într-un atac terorist în apropierea Aeroportului Internațional Jinnah din Karachi (Pakistan), după ce o explozie a surprins convoiul în care se aflau cele trei victime de origine chineză, a transmis Ambasada Chinei la Islamabad.

Convoiul unei firme finanțate de China a fost vizat de acel atac terorist

După cum se precizează pe pagina misiunii diplomatice chineze de pe rețeaua de socializare WeChat, duminică, la aproximativ ora 23:00, ora locală (21:00, ora Bucureștiului) un convoi al companiei de energie electrică Port Qasim, finanțată de China, „a fost supus unui atac terorist”. În afara celor trei victime cu cetățenie chineză există „numeroși răniți și morți” de cetățenie pakistaneză.

„Serviciul Consular al Ambasadei Chinei în Pakistan condamnă ferm acest atac terorist și își exprimă cele mai profunde condoleanțe pentru moartea cetățenilor ambelor țări”, se arată în comunicat. De asemenea, ambasada Chinei în Pakistan exprimă simpatie pentru victimele și rudele celor care au fost atacați sau răniți.

Se cer măsuri eficiente pentru siguranța proiectelor chineze din Pakistan

Misiunea diplomatică a informat că, în cooperare cu partea pakistaneză, se lucrează pentru eliminarea consecințelor atacului terorist. Beijingul a cerut ca Islamabadul să „desfășoare o investigație amănunțită și să-i pedepsească cu strictețe pe cei responsabili” și să ia „măsuri practice și eficiente pentru a asigura siguranța cetățenilor, organizațiilor și proiectelor chineze din Pakistan”.

Proiectul energetic chinez din Pakistan, Port Qasim, de 1.320 de megawați cuprinde două centrale electrice pe cărbune supercritic, de 660 de megawați, dintre care una a fost inaugurată în decembrie 2016, ca parte a coridorului economic China-Pakistan.

Anterior, postul Geo News a raportat că cel puțin o persoană a murit și 10 au fost rănite în urma unei explozii în apropierea aeroportului internațional din orașul pakistanez Karachi. Autoritățile locale înclină să creadă că atacul s-a produs ca urmare a activării unui dispozitiv detonator artizanal.