Expoziție ecologistă la Palatul Parlamentului: Copiii desenează despre reciclarea plasticului flexibil

Publicat: 07 oct. 2024, 20:21, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Expoziție ecologistă la Palatul Parlamentului: Copiii desenează despre reciclarea plasticului flexibil

Palatul Parlamentului găzduiește o expoziție inedită de artă ecologistă, în cadrul căreia elevi din București au desenat cum percep colectarea și reciclarea plasticului flexibil. Expoziția, intitulată „ReciCLARea e totul!”, este rezultatul primei ediții a unui proiect educațional organizat de Nestlé în colaborare cu Green Resources Management, Federația Națională a Părinților (FNaP) – Edupart și Primăria Sectorului 6.

Operele expuse, realizate de 50 de elevi din șase școli preuniversitare, au ca tematică reciclarea și colectarea deșeurilor din plastic flexibil, cu accent pe ambalajele din industria alimentară. Scopul inițiativei este de a sensibiliza publicul și factorii de decizie politică cu privire la necesitatea implementării unor strategii eficiente pentru reciclarea acestor materiale, deseori „murdare” după consumul produselor alimentare.

„Prin acest demers, Nestlé dorește să extindă campaniile de educare și conștientizare la nivel național, concentrându-se pe colectarea selectivă a ambalajelor din plastic flexibil. Sperăm ca acest proiect să atragă atenția asupra dezvoltării unor soluții naționale pentru reciclarea acestor deșeuri”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager la Nestlé România.

Expoziția este deschisă publicului și subliniază importanța educării populației cu privire la colectarea corectă a deșeurilor, oferind o imagine clară a dorinței tinerei generații de a proteja mediul.