NYT: Ultimele discursuri ale lui Trump indică schimbările legate de vârstă

Publicat: 07 oct. 2024, 16:57, de Nitulescu Gabriel, în Internațional , ? cititori
NYT: Ultimele discursuri ale lui Trump indică schimbările legate de vârstă

Discursurile recente ale candidatului republican la președinție Donald Trump au devenit mai puțin consistente și mai puțin specifice, ceea ce poate indica „schimbările cognitive” ale acestuia din cauza vârstei, a scris într-un articol The New York Times (NYT), care a efectuat o analiză computerizată a discursurilor fostului lider american.

Ziarul american The New York Times a studiat mitinguri, interviuri și postări pe rețelele de socializare ale lui Donald Trump, candidatul la președinția SUA din Partidul Republican și a concluzionat că, de când republicanul a intrat pe scena politică în 2015, declarațiile sale au devenit „mai întunecate, mai dure, mai lungi și mai supărate”, Trump a devenit, de asemenea, mai puțin concentrate și „mai fixate pe trecut”.

Semne ale îmbătrânirii

Discursurile lui Trump de campanie durează acum în medie 82 de minute, în creștere față de 45 de minute în 2016. De asemenea, folosește înjurături cu 69% mai des decât înainte. Unii experți cred că acestea pot fi și semne ale îmbătrânirii.

După cum notează ziarul, după ce actualul președinte american Joe Biden a părăsit cursa electorală, Trump, în vârstă de 78 de ani, a devenit cel mai în vârstă candidat pentru cea mai înaltă funcție guvernamentală și, dacă va câștiga, își va finaliza următorul mandat prezidențial ca cel mai în vârstă președinte din istoria tarii.

NYT a relatat anterior că Trump și echipa sa nu oferă informații detaliate despre sănătatea politicianului, în ciuda vârstei înaintate a republicanului.

Trump deviază … de la subiect

Recent, fostul președinte Donald Trump a descris cu entuziasm cum a simțit sprijinul masiv al publicului în timpul dezbaterii sale cruciale cu vicepreședintele Kamala Harris. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că nu a existat niciun public. Dezbaterea a avut loc într-o sală complet goală, iar nimeni nu a „înnebunit de entuziasm”, așa cum susținea Trump, pentru simplul fapt că nu era nimeni acolo. Desigur, oricine poate reține greșit unele detalii, dar această dezbatere avusese loc doar cu o săptămână în urmă și fusese un eveniment memorabil. Și nu este singurul moment recent în care Donald Trump a părut confuz, uituc sau chiar deconectat de la realitate. De fapt, astfel de episoade au devenit atât de frecvente încât nu mai atrag prea multă atenție,” arătau jurnaliștii de la NYT.

Aceștia au mai remarcat și faptul că, în ultima vreme, foarte des, Trump deviază de la subiect, se repetă sau sare de la un gând la altul, uneori exprimând idei greu de urmărit sau neterminate. Face declarații neobișnuite care par complet inventate. Se abate spre discuții bizare despre golf, despre rechini sau chiar despre cât de „frumos” consideră că îi este propriul corp.

Într-o ocazie, a celebrat o zi grozavă în Louisiana deși tocmai fusese în Georgia. În altă ocazie, și-a exprimat teama că „ar încerca să-l omoare” Coreea de Nord , în timp ce se referea, de fapt, la Iran. Chiar și luna trecută, după cinci săptămâni de la retragerea lui Biden din campanie, vorbea ca și cum încă ar fi în competiție cu acesta”, arătau ziariștii de la NYT.