Nicolae Ciucă, întâlnire cu familia tinerei de origine română ținută în captivitate de Hamas: România susține ferm eliberarea ostaticilor
În cadrul unei întâlniri emoționante, Nicolae Ciucă a discutat despre cazul tinerii Doron Steinbrecher, tânăra israeliană de origine română pe care Hamas o ține în captivitate de aproape un an.
Alături de ambasadorul Israelului în România, E.S. Dr. Lior Ben Dor, premierul a subliniat angajamentul ferm al României în susținerea eliberării ostaticilor și în lupta globală împotriva terorismului.
Nicolae Ciucă susține combaterea terorismului
Nicolae Ciucă a explicat că România rămâne un partener de încredere al Israelului, reiterând sprijinul pentru eliminarea terorismului sub toate formele sale. El a accentuat faptul că, în contextul în care se comemorează un an de la atacurile teroriste ale grupării Hamas, este important să nu uităm suferințele celor afectați și necesitatea de a continua să combatem extremismul.
Liderul PNL și candidatul la prezidențiale a subliniat și riscurile extremismului intern, atrăgând atenția asupra potențialului pericol al unor astfel de grupări și în România. El a declarat că prevenirea și combaterea acestor mișcări sunt esențiale pentru menținerea unui climat sigur și democratic în țară.
„Astăzi am avut onoarea de a întâlni familia Steinbrecher, alături de E.S. Dr. Lior Ben Dor, Ambasadorul Israelului în România, în contextul comemorării unui an de la atacurile teroriste lansate de Hamas. Doron Steinbrecher, tânăra israeliană de origine română, se află în captivitate de aproape un an. România susține ferm eliberarea ostaticilor și rămâne un partener de încredere al Israelului în lupta împotriva terorismului.
Este esențial să subliniem că extremismul, sub orice formă, trebuie combătut și izolat. În acest sens, pericolul ascensiunii extremiștilor din România nu trebuie trecut cu vederea”, este mesajul liderului PNL.
El a reiterat că prevenirea și măsurile proactive în fața extremismului sunt cheia pentru menținerea unui climat stabil și sigur, în special într-o lume globalizată în care evenimentele internaționale pot avea efecte semnificative la nivel local.