Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine ar desemna prim-ministru. Care este favoritul dintre Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană şi George Simion

Publicat: 07 oct. 2024, 17:21, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu dezvăluie pe cine ar desemna prim-ministru. Care este favoritul dintre Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană şi George Simion
Foto: Guvernul României

Marcel Ciolacu, candidatul PSD pentru funcția de președinte, a fost invitat într-o emisiune televizată să răspundă la o întrebare ipotetică legată de desemnarea unui prim-ministru.

Aflat în fața alegerii între patru nume sonore ale politicii românești – Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană și George Simion – Ciolacu l-a considerat pe actualul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, drept cea mai potrivită opțiune pentru funcția de premier.

Motivul invocat de premier a fost continuitatea în gestionarea problemelor țării. Ciolacu a explicat că, în ciuda tensiunilor și rivalităților electorale, continuitatea și cunoașterea problemelor guvernării sunt esențiale în menținerea unei administrații stabile.

„Nicolae Ciucă, fără nicio reţinere. E vorba de continuitate, e vorba de cunoaşterea problemelor, indiferent cât – cum spunea dânsul – ne-am alinta în această campanie electorală, sau am vrea să părem aşa, duşmani de moarte, nu crede nimeni. Nu cred eu, darmite dumneavoastră”, a declarat Ciolacu la ProTV.

Acesta a subliniat că, deși în campanie electorală politicienii pot părea „dușmani de moarte”, în realitate, situația este mai nuanțată, iar experiența și stabilitatea sunt factori determinanți în alegerea unui prim-ministru capabil și hotârât. Astfel, Ciucă, în opinia sa, ar fi cea mai bună soluție pentru această funcție.

În răspunsul său, Ciolacu a recunoscut că, deși nu sunt prieteni apropiați, între el și Nicolae Ciucă există un respect reciproc. De-a lungul ultimilor doi ani și jumătate, cei doi au colaborat pe diferite probleme ce țin de deciziile executive, deși au fost adversari politici. Ciolacu a evidențiat că, în ciuda divergențelor politice, capacitatea de a discuta și de a lua decizii importante împreună este un atu în guvernare.

„Nu suntem prieteni, suntem doi adversari politici care ne respectăm şi care ne-am sfătuit, totuşi, în ultimii doi ani şi jumătate pe multe probleme care ţin de deciziile executive. (…) Ar fi cea mai bună soluţie”, a răspuns primul ministru.