Marcel Ciolacu, dezvăluire emoționantă din copilărie: Toți copiii au, numai eu nu!

Publicat: 07 oct. 2024, 21:05, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Marcel Ciolacu, dezvăluire emoționantă din copilărie: Toți copiii au, numai eu nu!
Marcel Ciolacu, dezvăluire emoționantă din copilărie: Toți copiii au, numai eu nu!

Marcel Ciolacu a rememorat, cu emoție, unul dintre cele mai dragi momente ale copilăriei sale, povestind cum a fost marcat de un sentiment de tristețe în prima sa vacanță de vară, după clasa întâi. Pe atunci, toți colegii săi vorbeau cu entuziasm despre vacanțele petrecute la țară, la bunici, însă el nu avea această posibilitate, deoarece bunicii săi nu mai erau în viață.

Ciolacu și amintirile din copilărie

Plin de emoție, și-a amintit cum a venit acasă plângând și i-a spus mamei sale că „toți copiii au țară, numai eu n-am”. Norocul lui a venit sub forma unei vecine generoase, care, alături de fiul ei, Auraș, l-a invitat să-și petreacă vacanța la țară, la bunica acestuia.

Acolo, bunica lui Auraș a devenit și „mămăița” lui Marcel Ciolacu, oferindu-i acel sentiment de apartenență și iubire pe care-l căuta. Aceasta a fost, a mărturisit Ciolacu, una dintre cele mai fericite perioade din viața sa, deoarece, în sfârșit, și el avea un loc unde să simtă că aparține.

„Când am terminat clasa 1 și toți colegii spuneau că pleacă în vacanța de vară la țară. Și eu m-am dus plângând acasă și i-am zis mamei că toți copiii au țară, numai eu n-a,. Pentru că eu nu mai aveam bunici. Și atunci, vecina de ușă m-a luat împreună cu Auraș, cu fiul ei, și m-a dus la țară, la bunica lui Auraș.

 Și atunci, bunica lui Auraș a devenit și mămăița mea. Și a fost unul dintre momentele cele mai fericite ale vieții mele, pentru că, în sfârșit, și eu aveam țară”, a povestit premierul.

Liderul politic a reflectat și asupra perioadei liceului, pe care o consideră cea mai frumoasă etapă din viața unui tânăr. Aceasta este, în opinia sa, perioada în care nu doar că te maturizezi, dar și legi prietenii care durează o viață întreagă.

Marcel Ciolacu a evidențiat faptul că liceul este o etapă lipsită de responsabilități majore, oferind astfel spațiu pentru descoperirea de sine și pentru formarea de legături profunde cu cei din jur.

El a subliniat că, din punctul său de vedere, nu există o perioadă mai frumoasă în viața unui copil și a unui adolescent decât anii petrecuți în liceu.

„Cred că e cea mai frumoasă perioadă, nu e ceva mai frumos decât liceul. În liceu te și maturizezi, în liceu îți faci și prietenii, pe care, pe urmă, o să-i ai toată viața. Liceul e, de fapt, cea mai lipsită, până la urmă, de responsabilități perioadă. Și, din punctul meu de vedere, e perioada cea mai frumoasă a unui copil, a unui adolescent”, a rememorat, cu emoție, Marcel Ciolacu.