Meteorologii anunță un Crăciun și Revelion „ca pe vremuri”: Zăpadă și temperaturi scăzute în toată țara

Publicat: 08 oct. 2024, 12:22, de Vlad Stefan Orjan, în METEO , ? cititori
Meteorologii anunță un Crăciun și Revelion

După câțiva ani în care temperaturile de Crăciun și de Revelion au fost mai degrabă primăvăratice, meteorologii de la Accuweather vin cu vești bune pentru iubitorii iernii autentice. Potrivit noii prognoze actualizate pentru luna decembrie, ne așteaptă sărbători de iarnă „ca pe vremuri”, cu temperaturi scăzute și ninsori.

În luna decembrie, România va înregistra temperaturi minime de până la -7 grade Celsius, iar maximele pe timp de zi vor depăși cu greu 4-6 grade. De Crăciun, temperatura maximă va fi de 5 grade, iar minima va coborî până la -2 grade, însă, chiar dacă înainte de Crăciun va ninge în unele regiuni, în zilele de sărbătoare nu sunt prognozate precipitații semnificative.

Pentru noaptea de Revelion, meteorologii anunță ninsori, iar temperaturile vor scădea până la -5 grade, ceea ce promite un început de an nou sub un strat de zăpadă. Maximele vor fi similare celor din perioada Crăciunului, atingând 5 grade Celsius pe timpul zilei.

Aceste vești readuc speranța unei ierni adevărate, pe care mulți o așteaptă cu nerăbdare, după mai mulți ani în care zăpada și frigul au lipsit de sărbători.