Exod în masă pe teritoriul SUA: Autoritățile din Florida le-au cerut oamenilor să plece în cel mult 24 de ore

Publicat: 08 oct. 2024, 11:33, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Exod în masă pe teritoriul SUA: Autoritățile din Florida le-au cerut oamenilor să plece în cel mult 24 de ore

Sute de mii de persoane din statul american Florida au fost nevoite să fugă luni din calea uraganului Milton, care s-a transformat rapid dintr-o furtună tropicală într-un uragan de o forță devastatoare. Inițial considerată doar o furtună tropicală, Milton a căpătat intensitate masivă în largul Oceanului Atlantic, iar meteorologii avertizează că va lovi coasta cu vânturi ce pot atinge viteze de peste 250 de kilometri pe oră.

În fața acestei amenințări, autoritățile din mai multe orașe au emis ordine de evacuare, cerându-le locuitorilor să își părăsească locuințele în termen de 24 de ore. Decizia a generat haos pe drumurile din regiune, unde traficul s-a intensificat masiv, formând cozi de zeci de kilometri, pe măsură ce oamenii își grăbeau plecarea.

Acest nou episod vine la doar două săptămâni după uraganul Helene, care a devastat statele Florida, Georgia și Carolina de Sud, lăsând în urmă peste 230 de morți. În prezent, locuitorii din Florida se pregătesc să facă față unui alt dezastru, în timp ce Milton se apropie cu o forță amenințătoare, stârnind panică și teamă în rândul populației.