Un bărbat din UK a fost mort timp de 7 minute după ce a mers la sala de sport cu soția: Medicii au descoperit artere blocate

Publicat: 08 oct. 2024, 11:42, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Un bărbat din UK a fost mort timp de 7 minute după ce a mers la sala de sport cu soția: Medicii au descoperit artere blocate

Un bărbat de 37 de ani din Marea Britanie a trăit o experiență dramatică după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui antrenament la sala de sport. După ce s-a prăbușit în fața soției sale și a celorlalți participanți, inima lui s-a oprit timp de aproape 7 minute, medicii temându-se că nu va mai putea fi resuscitat.

Dale, bărbatul în cauză, a declarat pentru LAD Bible că a mers la sală pentru a-i dovedi soției că este în formă, dar încălzirea l-a obosit mai mult decât de obicei. În timp ce executa primul set de exerciții, a simțit o senzație neobișnuită în piept, pe care a ales să o ignore, nevrând să pară slab în fața celorlalți. Însă, în scurt timp, a suferit un stop cardiac.

„Medicii au început resuscitarea imediat și au folosit un aparat care forțează inima să reînceapă să bată. După două încercări eșuate, inima mea nu bătea de aproape 7 sau 8 minute”, a povestit Dale. În acel moment, medicii au avertizat-o pe soția sa că ar putea fi nevoie să cheme rudele pentru a-și lua rămas bun.

Din fericire, medicii au reușit să-i repornească inima, iar la spital i s-a montat un stent cardiac, după ce au descoperit că avea artere blocate, o afecțiune de care nu era conștient. Dale a recunoscut că faptul că era cu soția sa la sală i-a salvat viața, deoarece aceasta a putut să acționeze rapid.

„Medicii mi-au spus că stelele s-au aliniat. Dacă nu eram cu soția mea la sală, aș fi putut face stop cardiac pe drum, fără nicio șansă de salvare”, a adăugat el.

Acum, după această experiență șocantă, bărbatul se recuperează și se bucură de a doua șansă la viață, mulțumită intervenției rapide a medicilor și a soției sale.