OMV externalizează servicii logistice

Publicat: 08 oct. 2024, 14:39, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
OMV externalizează servicii logistice

OMV Petrom externalizează serviciile de planificare a transporturilor, încărcare, descărcare și transport al echipamentelor, precum și anumite operațiuni logistice, suplimentare față de cele legate de transportul efectiv.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. intenționează să externalizeze către asocierea formată din Eugen Trans S.R.L. și Rohrer Oil & Gas Services S.R.L. aceste servicii, împreună cu angajații care le deservesc.

Astfel, ar urma să fie externalizate serviciile de planificare a transporturilor, încărcare, descărcare și transport al echipamentelor de la o locație la alta, precum și anumite operațiuni logistice, precum cele de manipulare/ridicare cu macaraua, suplimentare față de cele legate de transportul efectiv, arată un comunicat al autorității de concurență.

Eugen Trans S.R.L. execută construcții civile și industriale, construcții de drumuri și poduri, lucrări cu utilaje de construcții și furnizează servicii de transporturi rutiere cu privire la diverse categorii de mărfuri. Rohrer Oil & Gas Services S.R.L. oferă servicii de transport al lichidelor, servicii de mentenanță și intervenții cu privire la întreruperea funcționării sondelor, respectiv servicii de curățenie industrială.

OMV Petrom se ocupă cu extracţia petrolului brut, fiind activă pe întregul lanţ valoric al energiei: de la explorarea și producţia de ţiţei și gaze naturale, până la rafinarea și distribuţia de carburanţi, generarea de energie electrică, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.