Antibioticul minune, care distruge Stafilococul auriu

Publicat: 08 oct. 2024, 19:38, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Antibioticul minune, care distruge Stafilococul auriu

Un antibiotic, însoțit de calificative de genul revoluționar, super, atomic, minune, deoarece reușește să distrugă orice bacterie, mai ales înfiorătorul Stafilococ auriu, a fost concept de cercetătorii din Cehia și China.

Cercetătorii implicați în acest studiu au reușit să vindece șoareci de laborator infectați cu Stafilococul auriu, bacterie care în anumite condiții poate fi  deosebit de periculoasă. Testele de laborator au dovedit că antibioticul are o eficacitate uimitoare. Cercetătorii au folosit mangan, un oligo-element important pentru protejarea sănătății omului, și grefenul modificat genetic cu scopul de a trece de învelișul exterior al „Antibioticul descoperit a demonstrat că poate ucide până și cele mai rezistente bacterii. Am infectat mai mulți șoareci de laborator cu Stafilococ auriu și, după șase zile de tratament, erau complet vindecați”, prcizează Radek Zboril profesor de chimie.

Iar Gabriela Nalikova Novotna, cercetător, subliniază că substanța folosită în noul antibiotioc acționează la suprafață, iar ingredientul activ este un atom.

Stafilococul auriu  (Staphylococcus aureus) este cel mai periculos dintre toate speciile de stafilococi și se găsește în nas, la axilă, în zona inghinală, pe piele.

15% din populație are Stafilococul auriu în nas. Multe persoane poartă această bacterie, însă nu dezvoltă niciodată o infecție. Dar, dacă acest stafilococ ajunge în sistemul circulator poate produce infecții cu consecințe grave.  De asemenea, Stafilococul auriu poate fi dobândit în spitale, mai ales în secțiile de terapie intensivă, unde sunt pacienți ce au trecut prin intervenții chirurgicale sau care au dispositive medicale, cum ar fi caterere, montate în corp.