Un primar a cerut ordin de protecție împotriva secretarei lui. Femeia nu i-a făcut rău, dar e obligată să lucreze de acasă

Publicat: 08 oct. 2024, 18:34, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Un primar a cerut ordin de protecție împotriva secretarei lui. Femeia nu i-a făcut rău, dar e obligată să lucreze de acasă
Un primar a cerut ordin de restricție împotriva secretarei lui. Femeia nu i-a făcut rău, dar e obligată să lucreze de acasă

În comuna Beleți-Negrești din județul Argeș, o situație neobișnuită atrage din nou atenția publicului. Primarul Mihai Marin, care fusese acuzat acum trei ani de incendierea intenționată a clădirii primăriei, se află acum în centrul unui nou scandal.

Deși procesul său legat de acel incident nu a fost încă finalizat, iar măsurile preventive nu au mai fost prelungite, edilul și-a reluat funcția în ianuarie 2024. Într-o întorsătură surprinzătoare, acesta a obținut recent un ordin de protecție împotriva secretarei instituției, Roxana Rosescu, obligând-o să lucreze de acasă, deoarece nu se mai poate apropia la mai puțin de 10 metri de primar.

Roxana Rosescu a exprimat, într-o declarație pentru presă, că situația este absurdă, subliniind că nu a existat niciun certificat medico-legal la dosar pentru a justifica ordinul de protecție. Ea a relatat că i s-au deschis șase dosare penale pe numele ei, două dintre acestea fiind înregistrate într-o singură zi, acuzându-l pe primar de abuz.

„Nu a existat la dosarul cauzei nici măcar un certificat medico-legal. Mi-a făcut șase dosare penale, plângeri penale, pentru diverse motive, câte două în fiecare zi”, a declarat Roxana Rosescu, secretara primăriei Beleți-Negrești, pentru ȘtirileProTV.

Viceprimarul Marian Ștefănescu a recunoscut că revenirea primarului în funcție, după incidentul de incendiere, a fost neobișnuită, iar situația legată de ordinul de protecție este la fel de complicată.

El a explicat că, din cauza restricțiilor impuse de ordin, secretara a cerut să lucreze de la distanță, activând în regim de telemuncă. Acesta a precizat că întreaga situație este dificilă și aduce tensiuni în cadrul primăriei.

Conflictul dintre primar și secretară a escaladat într-un context deja tensionat, având în vedere faptul că Mihai Marin încă este judecat pentru faptele din trecut. În urma incendierii clădirii primăriei, procesul său a stagnat, fără ca măsurile preventive să fie prelungite, ceea ce i-a permis să își reia funcția de conducere a comunei la începutul acestui an.

„Drept urmare, dumneaei a depus o solicitare de regim de telemuncă, pentru a lucra de acasă. E o situație neobișnuită, vă dați seama, la fel cum a fost și întoarcerea domnului primar înapoi, după cele întâmplate”, a explicat viceprimarul pentru aceeași sursă.