Un fost polițist din Buzău a scăpat basma curată după ce a băgat un arbitru în spital

Publicat: 09 oct. 2024, 08:36, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Un fost polițist din Buzău a scăpat basma curată după ce a băgat un arbitru în spital

Într-un caz care a stârnit controverse în fotbalul buzoian, Fănel Taraze, fost polițist și agresorul unui arbitru la meciul dintre Valea Râmnicului și Grebănu, a primit o suspendare minimă din partea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Buzău. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, când Taraze a aplicat o lovitură arbitrului, care a ajuns ulterior la spital pentru îngrijiri medicale.

Taraze a fost sancționat conform articolului 65, litera e din Regulamentul disciplinar, care prevede suspendări între 1 și 2 ani pentru agresiuni care provoacă vătămări fizice oficialilor de joc. Cu toate acestea, AJF Buzău a decis să îi aplice fostului polițist pedeapsa minimă, suspendându-l doar un an, în ciuda gravității incidentului și a impactului asupra integrității fizice a arbitrului.

Un fost polițist din Buzău a scăpat basma curată după ce a băgat un arbitru în spital

Reamintim că victima a fost transportată de urgență la spital, unde a primit tratament, și a fost supusă unor investigații medicale suplimentare. Luni, arbitrul s-a prezentat la medicină legală pentru o evaluare, iar săptămâna viitoare este așteptat certificatul medico-legal, care va confirma gravitatea vătămărilor suferite.

Decizia AJF Buzău de a-l suspenda pe Taraze doar pentru un an ridică semne de întrebare în rândul comunității fotbalistice și al celor care sperau la o sancțiune mai severă. Criticii se întreabă dacă aceasta este o reacție adecvată la un astfel de act de violență, în special într-un sport unde AJF Buzău promovează frecvent mesaje de tipul „STOP VIOLENȚEI”. Rămâne de văzut cum va evolua acest caz, însă mulți cred că pedeapsa ar fi trebuit să fie mai drastică pentru a descuraja astfel de incidente în viitor.