Elon Musk afirmă că va fi „terminat” și va ajunge în închisoare, dacă Trump pierde în fața Kamalei Harris

Publicat: 09 oct. 2024, 09:40, de Nitulescu Gabriel, în Internațional , ? cititori
Elon Musk afirmă că va fi „terminat” și va ajunge în închisoare, dacă Trump pierde în fața Kamalei Harris
Foto: X

Elon Musk a sugerat că va ajunge în închisoare, dacă Donald Trump, candidatul republican la președinție, pierde în fața rivalului democrat Kamala Harris la viitoarele alegeri. Omul de afaceri îl susține deschis pe candidatul republican la președinție.

Într-un interviu incendiar cu fostul prezentator Fox News, Tucker Carlson, Elon Musk, fondatorul Tesla și proprietarul platformei de socializare X, a declarat că dacă Donald Trump pierde în fața vicepreședintelui Kamala Harris la alegerile prezidențiale de luna viitoare, el ar putea ajunge în închisoare, scrie New York Post.

„Dacă Trump pierde, sunt terminat”, a spus Musk în timpul interviului difuzat pe X, exprimându-și temerile legate de propria soartă dacă alegerile nu merg în favoarea candidatului republican. „Nu știu cât timp voi petrece în închisoare. Îmi voi mai vedea copiii?”, a adăugat el cu un ton plin de incertitudine.

Musk: Sprijin total pentru Trump și atacuri la Kamala Harris

Musk a fost un susținător vocal al fostului președinte Trump și a cheltuit milioane de dolari într-un comitet de acțiune politică (super PAC) dedicat campaniei acestuia. Totodată, Musk a criticat-o constant pe Kamala Harris, pe care o consideră reprezentanta unui sistem politic defectuos, referindu-se la ea ca la o „marionetă” a mașinăriei politice democratice.

În cadrul aceluiași interviu, Musk a declarat: „Am atacat-o fără oprire pe Kamala”, subliniind că nu este vorba doar de persoana vicepreședintelui, ci de ceea ce ea simbolizează în contextul politic actual.

Musk a mai susținut că implicarea sa în politică este „destul de distractivă”.

Frica de o „țară cu partid unic”

Musk a dezvăluit și un motiv mai profund pentru sprijinul său necondiționat față de Trump. Potrivit lui Musk, dacă actualul președinte nu va fi reales, alegerile din 2024 ar putea fi ultimele din Statele Unite. El a explicat că se teme de o schimbare demografică majoră, prin care milioane de migranți vor primi cetățenia sub administrația democrată, transformând definitiv echilibrul electoral al țării.

Musk a făcut o paralelă cu Legea privind reforma și controlul imigrației din 1986, când milioane de imigranți au primit amnistie. După acest eveniment, California a devenit un bastion al Partidului Democrat, iar Musk susține că o situație similară ar putea duce la dispariția statelor indecise („swing states”) în alegerile viitoare.

Un avertisment pentru democrație

Fondatorul Tesla a mers mai departe, avertizând că o prelungire a mandatului administrației democrate ar putea pune capăt democrației așa cum o știm. „Oamenii care spun că Trump reprezintă o amenințare pentru democrație sunt, de fapt, cei care reprezintă o adevărată amenințare”, a declarat Musk. El a subliniat că o națiune cu un singur partid nu mai poate fi considerată o democrație.

Elon Musk, cunoscut pentru opiniile sale controversate și sprijinul său deschis față de Donald Trump, continuă să agite scena politică americană cu declarații tranșante. În timp ce își exprimă temerile legate de viitorul electoral al țării, implicarea sa activă în campania lui Trump sugerează că este dispus să joace un rol important în determinarea direcției în care va merge America după alegerile din noiembrie.