Marcel Ciolacu anunță extinderea programului „Creditul fermierului”: Vor primi acest sprijin circa 7500 de beneficiari

Publicat: 09 oct. 2024, 12:13, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu anunță extinderea programului „Creditul fermierului”: Vor primi acest sprijin circa 7500 de beneficiari

Guvernul a adoptat astăzi noi măsuri pentru susținerea producătorilor agricoli, extinzând programul „Creditul fermierului” și majorând bugetul alocat la peste 1,85 miliarde lei. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că noile modificări includ acoperirea parțială a dobânzii pentru fermieri și permit utilizarea creditului pentru plata datoriilor restante către furnizori și distribuitori de materii prime, dar și pentru sprijinirea celor care au suferit pierderi din cauza calamităților naturale.

”Adoptăm azi noi soluții pentru susținerea producătorilor agricoli. Extindem programului „Creditul fermierului” unde acoperim partea de dobândă ce reprezintă ROBOR la 3 luni. Acum, permitem și plata datoriilor restante către furnizori sau distribuitori de materii prime, precum și pentru culturi agricole calamitate. Majorăm și bugetul schemei cu 400 de milioane de lei, la un total de peste 1,85 miliarde lei. Vor primi acest sprijin circa 7500 de beneficiari.

”Am alocat agriculturii, în acest an, până la 30 septembrie 2024, peste 5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijin și cred că au fost decizii necesare și corecte! Avem în lucru și alte scheme de susținere pentru fermierii noștri”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.