Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cap de listă la PSD Iaşi la Camera Deputaților

Publicat: 09 oct. 2024, 19:18, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cap de listă la PSD Iaşi la Camera Deputaților
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cap de listă la PSD Iaşi la Camera Deputaților

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost desemnat să deschidă lista Partidului Social Democrat (PSD) pentru Camera Deputaților în județul Iași, în timp ce rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Dan Cașcaval, va ocupa prima poziție pe lista pentru Senat.

Rafila deschide lista PSD Iași

Anunțul a fost făcut după o ședință a Consiliului Politic Județean (CPJ) al PSD Iași, în cadrul căreia au fost stabilite candidații pentru alegerile parlamentare programate pe 1 decembrie 2024.

Pe lista pentru Senat, Dan Cașcaval, care este vicepreședinte al Biroului Permanent al Consiliului Național al Rectorilor, va ocupa prima poziție, urmat de Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși, care a fost ales pentru al șaselea mandat.

La Camera Deputaților, Alexandru Rafila, în calitate de ministru al Sănătății, va fi cap de listă. Conform reprezentanților PSD Iași, în timpul mandatului lui Rafila s-au înregistrat progrese semnificative în construcția Spitalului Regional de Urgență Iași.

Pe locul al doilea în lista pentru Camera Deputaților se află Bogdan Cojocaru, liderul PSD Iași, urmat de senatorul Maricel Popa și Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni PSD.

Cojocaru a subliniat că echipa propusă pentru aceste alegeri este formată din profesioniști competenți, care au expertiză în domeniile în care activează și care vor reprezenta cu demnitate județul Iași în Parlamentul României.

El a afirmat că PSD vine cu propuneri serioase pentru alegerile parlamentare și a evidențiat angajamentele guvernului condus de Marcel Ciolacu în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră și medicală din Iași. Printre aceste investiții se numără autostrada Moldovei (A7), autostrada Unirii (A8) și Spitalul Regional de Urgență, proiecte care sunt considerate deosebit de importante pentru dezvoltarea județului.

De asemenea, Cojocaru a menționat că PSD își propune să prezinte propuneri și proiecte semnificative în domeniul educației, care să contribuie la îmbunătățirea calității actului educațional și la modernizarea unităților de învățământ.

În încheiere, liderul PSD Iași și-a exprimat încrederea că alegătorii vor aprecia competența și profesionalismul candidaților social-democrați, preferându-i pe aceștia în detrimentul altor competitori politici care pot promova interese de grup sau relații de cumetrie.

„Venim în faţa ieşenilor cu propuneri serioase atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor. Toţi colegii care se regăsesc pe aceste poziţii sunt oameni competenţi, cu o expertiză profesională deosebită în domeniile în care activează şi vor reprezenta Iaşul cu demnitate în Parlamentul României.

Alegerile făcute ne determină să afirmăm că aceasta este calea sigură pentru Iaşi. Guvernul condus de premierul social-democrat Marcel Ciolacu derulează cele mai mari investiţii pe zona de infrastructură rutieră şi medicală din istoria Iaşului: autostrada Moldovei (A7), autostrada Unirii (A8) şi Spitalul Regional de Urgenţă (SRU).

Şi pe zona educaţională vom veni cu propuneri, idei şi proiecte majore care să contribuie la creşterea calităţii actului educaţional şi modernizarea unităţilor de învăţământ.

Am mare încredere că ieşenii vor aprecia competenţa şi profesionalismul în dauna cumetriilor şi intereselor de grup propuse de alţi competitori politici”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.