Turturică, mută-ți cuibu, și te du!

Publicat: 10 oct. 2024, 08:00, de George Andrei, în OPINII , ? cititori
Turturică, mută-ți cuibu, și te du!

Actualul președinte al televiziunii publice, Cristian Dan Turturică, entitate finanțată generos din bani publici, a devenit excursionist pe banii statului, în loc să facă din TVR un post cu adevarat national, de mare audiență, și util cetățeanului, acuză agajați din instituția care disemninează reclame deșănțate, sub blânda oblăduire a CNA, și la concurență cu posturile TV private, care trăiesc numai din publicitate.

Iar, în tot acest timp, STVR primește finanțări generoase de Stat. Cât va mai dura această ilegalitate ?

TVR are audiențe infime, 2.200 de angajați și un buget de peste 83 milioane de euro. Cu toate acestea, vrea și mai mulți șefi: 90 (nouăzeci).

Pentru 2024, Guvernul a stabilit un buget de 415 milioane de lei, adică 83,5 milioane de euro. Cumulat, audiențele celor trei posturi naționale de televiziune ale SRTv au fost, în 2022, în medie, de 65.000 de telespectatori pe zi, scrie Europa Liberă România, dușmănos atacată de ,,imberbul” personaj cu nume de ,,păsărică”, din fruntea TVR.

Dar, să lucrăm cu materialul clientului, să înțeleagă și publicul pe ce cheltuie Statul banii, pentru un post care transmite filmele seriale cu episoadele pe dos. Sfârșitul în față, când asasinul este prin, și începutul la coadă, când polițiștii își mănâncă liniștiți, chifla cu șunca, asitați de pofticiosul câine Rex. A se citi ,,Rex. Aventuri la Viena” o vechitura din 1997, redifuzată pe TVR 2, în prezent.

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a adresat o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură de la Camera Deputaților, în care descrie o situație „extrem de gravă și fără precedent în care se află Televiziunea Română” și face acuzații grave la adresa actualului președinte, Dan Turturică. Contactat de HotNews, șeful TVR spune să o va da în judecată.

Ramona Săseanu a întocmit o listă detaliată cu neregulile observate de ea în TVR, și începe prin a prezenta cifrele foarte slabe ale televiziunii, cu audiențele care rareori depășesc 0.0-0.1. „Am devenit irelevanți pentru public”, scrie fosta președintă în scrisoarea adresată deputaților.

În document, fosta șefă îl acuză pe  actualul președinte al postului public, Dan Turturică, că cheltuie „în mod iresponsabil sau deficitar” bugetul TVR, și merge la Forumul de Afaceri Qatar -Africa.

Ea îl numește „turist care prioritizează «cazarea adecvată» în deplasări” și menționează că, până la sfârșitul anului, președintele mai are programate trei plecări – în Maroc, Belgia și Elveția. În Maroc merge la Forumul de Afaceri Qatar Africa, cu tema „Valorificarea inteligenței artificiale pentru accelerarea dezvoltării”. Forumul de Afaceri Qatar Africa

„Domnul Turturică este într-o continuă mișcare și pare că nu mai are nicio limită. Cheltuie zeci de mii de euro anual pe deplasări la care nu e obligatoriu să participe sau, și mai grav, la care nu ar trebui să meargă deloc!”, scrie Ramona Săseanu.

Fosta șefă a TVR acuză actuala conducere și de cheltuieli inutile cu două contracte de consultanță în resurse umane, în valoare totală de 100.000 de euro. „209 fișe de post la care șefii de structuri încă mai lucrează, la un an și jumătate după ce au fost livrate. 209 fișe plătite generos, dar care nu fac decât să ne împingă înapoi în timp, într-o structură în care funcționam acum două decenii”, scrie fosta șefă, care menționează inclusiv faptul că TVR a pierdut drepturile de televizare a Campionatului Mondial de Fotbal (2026 și 2030).

Ramona Săseanu este jurnalistă cu vechime la TVR Craiova, iar în 2021 a fost numită director interimar al TVR, după demiterea Doinei Gradea şi înainte de numirea lui Dan Cristian Turturică, potrivit Pagina de Media.

Ulterior, Săseanu a fost producător general al TVR, până în 2022.

Dan Turturică spune că o va da în judecată

Contactat de HotNews, Dan-Cristian Turturică a spus că „o bună parte din aceste afirmații vor face parte dintr-un proces de defăimare” și a îndrumat reporterul să trimită întrebări prin email la departamentul de comunicare al instituției.

Până în acest moment, TVR nu a oferit un răspuns. HotNews.ro îl va publica imediat ce îl va primi.

Iată scrisoarea fostei președinte Ramona Săseanu.

Către:

Camera Deputaților

În atenția: membrilor Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă

Stimate doamne, Stimați domni,

Subsemnata Ramona Săseanu, în calitate de fost DGI al SRTv și avertizor în interes public aduc la cunoștința dumneavoastră situația extrem de gravă și fără precedent în care se află Televiziunea Română. Aceasta necesită intervenția dumneavoastră imediată pentru a restabili respectarea normelor legale și etice.

Concret:

 Am devenit irelevanți pentru telespectatori

Audiențele rareori depășesc 0.0-0.1, ceea ce înseamnă, de fapt, că mesajul nostru public nu ajunge decât la o parte extrem de mică a cetățenilor României.

4 canale (3 noi) nu aduc plus valoare, consumă resurse finaciare, umane și tehnice și sunt, din start, nerelevante. Desființarea lor poate fi o soluție pentru a relaxa bugetul și a ne concentra resursele amintite pentru crearea programelor de calitate. Cele 4 canale sunt:

 TVR 3 – Argument: Lipsă de strategie editorială, performanță și conținut real.

 TVR Info – Argument: Lipsă de audiență și relevanță. Producția informativă poate fi mutată la TVR 2.

 TVR Sport – Argument: Audiență zero, competiții nesemnificative.

 TVR Folclor – Argument: Costuri mari cu plățile către organismele de gestiune colectivă, în ciuda conținutului preluat din arhivă.

Astfel, cu un management competent putem atinge următorii indicatori: eficiență, rentabilitate și economie și deveni relevanți pentru telespectatori.

 Emisiunile de top ale TVR 1 au fost scoase din actuala grilă de programe: „Vedeta Populară” cu Iuliana Tudor, „Câștigă România” cu Virgil Ianțu și „Anchetele Comisarului Antonescu”. Acestea erau printre puținele producții care generau audiență și aveau o vizibilitate mare în online, acumulând sute de mii de vizualizări.

 Banii sunt cheltuiți în mod iresponsabil sau deficitar

  1. a) Pe mandatul Turturică, SRTv a încheiat două contracte cu o firmă de Resurse Umane, în valoare de 50.000 de euro fiecare. Și ce am obținut? Documente inutile, uitate în sertare.

Un exemplu elocvent: 209 fișe de post la care șefii de structuri încă mai lucrează, la un an și jumătate după ce au fost livrate. 209 fișe plătite generos, dar care nu fac decât să ne împingă înapoi în timp, într-o structură în care funcționam acum două decenii.

TVR și-a organizat redacțiile și fluxurile de lucru pe parcursul istoriei sale, iar acum, pentru sume colosale, ni se propune un model fără viziune și fără valoare adăugată.

100.000 de euro aruncați pe geam doar pentru a ne întoarce în anii 2000, fără a aduce nicio îmbunătățire reală în modul de funcționare a televiziunii. Orice companie media știe că redacțiile sunt sufletul producției și că eficiența vine din oameni, nu din consultanță costisitoare, care ne învață lecții învățate deja!

  1. b) Ratarea achiziționării unor echipamente importante pentru asigurarea Conferinței Plenipotențialilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la care TVR a fost host broadcaster. Acest fapt a fost cauzat de demararea tardivă a procedurilor legale de achiziție.
  2. c) Pierderea dreptului de difuzare a Campionatului Mondial de Fotbal (2026 și 2030) care, prin tradiție, erau difuzate de TVR.
  3. d) Încheierea unui Contract Colectiv de Muncă pentru onorarea căruia nu sunt suficiente resurse financiare și ale cărui prevederi nu sunt nerespectate, în parte, fapt ce a dus la sute de procese intentate de salariați. Majoritatea covârșitoare a acestor procese a fost pierdută de SRTv, care acum plătește drepturile neachitate, penalități și cheltuieli de judecată.
  4. e) Cheltuieli mari pentru colaboratori: Aceste cheltuieli sunt semnificative, în condițiile în care TVR dispune de proprii angajați înalt calificați care ar putea îndeplini aceleași sarcini.

 Situația SRTv la sfârșitul mandatului meu de DGI și de Producător general

 

În scurtul meu mandat de DGI și, ulterior, în calitate de producător general am reușit:

  1. a) Modificarea Legii audiovizualului a fost un pas esențial pentru creșterea fondurilor proprii ale SRTv. În prezent, avem 10 minute de publicitate în loc de 8, iar programele TVR pot fi întrerupte pentru spoturi publicitare, oferind astfel instituției oportunitatea de a-și majora sursele de finanțare. Totuși, acest lucru va aduce beneficii reale doar dacă sunt produse și difuzate programe de calitate, care să atragă atenția publicului și a potențialilor parteneri;
  2. b) Modificarea prevederilor legale privind plățile anticipate a fost crucială pentru ca SRTv să poată achiziționa competiții sportive majore precum Campionatul Mondial de Fotbal sau Jocurile Olimpice. Fără această schimbare, drepturile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022 nu ar fi putut fi plătite și, prin urmare, nu ar fi fost difuzat pe canalele TVR.

Ajustarea legislativă a permis angajarea acestor cheltuieli esențiale, consolidând rolul SRTv de partener media de încredere pentru evenimentele sportive de anvergură;

  1. c) Obținerea aprobării Guvernului pentru închirierea spațiilor SRTv a fost esențială pentru funcționarea cantinei și instalarea vendomatelor de alimente și băuturi nealcoolice;
  2. d) Introducerea pe lista sinteză a CNI a clădirilor de pe Calea Dorobanți și Moliere a fost un demers important pentru obținerea fondurilor necesare reabilitării acestora. Acest pas contribuie la păstrarea patrimoniului instituției și la crearea unui mediu de lucru sigur și modern pentru angajați, în contextul în care clădirile respective necesită reparații urgente și consolidare;
  3. e) Achitarea ultimei tranșe pentru difuzarea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar a fost posibilă datorită fondurilor obținute la rectificarea bugetară din 2021;
  4. f) Asigurarea fondurilor suplimentare necesare funcționării TVR Moldova, bani obținuți tot la rectificarea bugetară din anul 2021;
  5. g) Indexarea salariilor cu indicele prețurilor de consum, conform Contactului colectiv de muncă;
  6. h) Inițierea și participarea la negocieri cu Playbook a fost esențială pentru evitarea unui proces și pentru câștigarea timpului necesar până la numirea unui nou Consiliu de Administrație. Am luat această decizie având în vedere lipsa unei conduceri complete în acel moment (fără CA) și nevoia de a asigura continuitatea activității fără complicații juridice suplimentare;
  7. i) La finalul mandatului meu de Director General Interimar, actualul Consiliu de Administrație a preluat o situație financiară stabilă. Prin urmare, nu se poate invoca pretextul „moștenirii” pentru eventualele dificultăți financiare cu care se confruntă acum instituția. Este esențial ca responsabilitatea pentru gestionarea resurselor să fie asumată de conducerea actuală, fără a căuta scuze în trecut;
  8. j) Realizarea unui nou sezon al emisiunii ”Câștigă România”, în ciuda absenței, la acea vreme, a Consiliului de Administrație, valoarea totală a contractului fiind de competența acestuia;
  9. k) Renovarea spațiilor de protocol ale SRTv și a multor birouri grav avariate.

 Mandatul PDG Dan-Cristian Turturică

PDG Dan Turturică a demonstrat o lipsă gravă de implicare în chestiuni esențiale care privesc TVR.

– Audiențele extrem de mici determină valori scăzute ale fondurilor din publicitate, chiar dacă prin modificarea Legii audiovizualului putem difuza mai multe minute, inclusiv prin întreruperea programelor;

– Nici în acest moment nu au fost închiriate spații pentru cantină și vendomate;

– Proiectul cu CNI fost abandonat, în condițiile în care una dintre clădirile din Moliere, primul studio al TVR, s-a prăbușit, restul sunt într-o stare avansată de degradare, iar turnul televiziunii se află într-un real pericol, cu mișcări vizibile ale pereților. În ceea ce privește Turnul TVR, vorbim despre siguranța a aproximativ 700 de colegi care muncesc în acel spațiu. Acest lucru vreau să rămână consemnat aici pentru că este cel mai îngrijorător aspect pe care vi-l semnalez, fiind vorba de vieți;

– Un alt proces cu SNR, având o valoare de aproximativ 4.900.000 de lei, este în pronunțare. În zilele următoare vom afla hotărârea instanței. Acesta vizează accesoriile (penalități, cheltuieli cu avocați etc.) aferente primului dosar cu SNR, iar șansele de a-l câștiga sunt minime!

– Din 1 iulie 2024, SRTv nu mai are un contract în vigoare cu SNR pentru preluarea, transportul și difuzarea în format digital terestru a programelor. Această situație, fără precedent, va genera o datorie de aproximativ 40 de milioane de lei pentru cele 6 luni rămase din an, în lipsa unui acord-cadru între cele două entități;

– Clădirile se degradează continuu. În Corpul studiouri plouă peste echipamente de milioane de euro. Și acesta este doar un exemplu;

– La Craiova, lucrările de construcție pentru noul sediu al Studioului Teritorial sunt oprite încă din martie 2020, iar clădirea a ajuns într-o stare avansată de degradare, neavând nici măcar acoperiș. Deși Consiliul de Administrație a aprobat reluarea și continuarea proiectului, nimic nu s-a mișcat de atunci. Banii alocați inițial, în anul 2017, și-au pierdut substanțial valoarea, iar managementul SRTv nu poate să găsească de 3 ani drept principal vinovat controlorul delegat de la Ministerul Finanțelor. Raportul de audit ad-hoc realizat în mandatul meu a demonstrat clar că problemele se datorează și deficiențelor manageriale, și lipsei de implicare din partea factorilor responsabili. Între timp, cei aproximativ 80 de angajați ai TVR Craiova lucrează în condiții improprii, iar speranța de a avea un mediu de lucru decent s-a pierdut complet, în ciuda promisiunilor repetate pe care le-au primit de la fiecare conducere ce s-a succedat în acești ani.

– Avem un turist, în loc de PDG, care prioritizează „cazarea adecvată” în deplasări! Domnul Turturică este într-o continuă mișcare și pare că nu mai are nicio limită. Cheltuie zeci de mii de euro anual pe deplasări la care nu e obligatoriu să participe sau, și mai grav, la care nu ar trebui să meargă deloc! Până la sfârșitul anului mai are planificate plecări în:

 Maroc – pentru a participa la Forumul de Afaceri Qatar Africa (QABF) din Marrakesh, între 15-18 noiembrie 2024. Forumul are ca temă „Valorificarea inteligenței artificiale pentru accelerarea dezvoltării”, o temă complet irelevantă pentru activitatea unei instituții de presă precum TVR.

 Belgia – între 15-18 octombrie.

 Elveția – între 4-7 decembrie.

În timp ce domnul Turturică își asigură „cazarea adecvată”, noi nu avem bani pentru producțiile proprii și deplasările pentru realizarea programelor sunt limitate drastic, în ciuda necesarului solicitat de jurnaliști, pe baza criteriilor profesionale!

– Haos în structura organizatorică a SRTv

În 27 iunie 2024, CA al SRTv a aprobat o nouă organigramă, în fapt niște căsuțe goale, fără funcții de execuție, fără număr al acestora. O zi mai tarziu, pe 28 iunie, PDG a emis o decizie, nr. 129, prin care APROBĂ Statul de funcții nominal la nivelul SRTv – Anexa la decizia respectivă, parte integrantă din aceasta cuprinzând numărul de posturi și funcțiile necesare organizării și funcționării structurilor, precum și salariații încadrați pe fiecare post, conform organigramei aprobate prin HCA/14.12.2023, astfel cum aceasta a fost modificată prin HCA nr. 60/27 iunie 2024.

Așa cum este specificat în Legea nr. 41/1994, conform Art. 27, lit. b), Consiliul de Administrație are atribuția exclusivă de a „aproba structura organizatorică a societății, precum și restructurările economice și de personal necesare pentru funcționarea eficientă a societății.” În acest context, deciziile individuale ale domnului Dan-Cristian Turturică, care au vizat aprobarea unui stat de funcții nominal la nivelul SRTv, NU sunt susținute de prevederile legale și depășesc competențele atribuite funcției sale. Astfel, se poate concluziona că domnul Turturică a preluat atribuțiile Consiliului de Administrație, încălcând procedurile interne și cadrul legal stabilit de Legea nr. 41/1994.

– Hărțuirea angajaților din instituție.

De săptămâni întregi suntem „vânați” să semnăm acte adiționale pentru structuri „nepopulate,” care menționează normative necunoscute salariaților, cum ar fi Decizia PDG nr. 129, amintită anterior. Salariații, beneficiari de drept conform Legii nr. 8/1996 și Contractului colectiv de muncă, sunt obligați, prin noul Regulament de organizare și funcționare, prin fișele de post, să-și cesioneze exclusiv drepturile de autor pe toată durata CIM. În plus, fișele de post sunt realizate de șefi, obligați să le facă sub amenințarea unei adrese emise de PDG, care precizează că neîndeplinirea acestui ordin constituie „abatere disciplinară” și va avea consecințe. Zeci de colegi m-au contactat, spunând că sunt amenințați cu concedierea dacă nu semnează! Și eu sunt una dintre victimele hărțuirii, având în ultimii doi ani 36 de acte adiționale pentru schimbarea locului de muncă, de la București la Craiova. În prezent, trăiesc un adevărat coșmar la TVR Craiova, din cauza unei grupări ”de familie” care a acaparat filiala și care consideră că aceasta este „pe persoană fizică.” Teritorialul este condus interimar de finul Ancăi Dindirică, membră a Consiliului de Administrație.

– Coproducții irelevante pentru telespectatori

În timp ce emisiunile fanion ale TVR (Câștigă România și Vedeta populară) nu se mai produc, alte două emisiuni ale căror licențe sunt deținute de Media Factory condusă de Marius Toader, vechi prieten și colaborator al PDG, încă de pe vremea realizării emisiunii ”Reporter incognito” (producător: Marius Toader, prezentator: Dan-Cristian

Turturică) au fost păstrate în grilă și continuă cu audiențe irelevante, ceea ce înseamnă mai puțini bani din publicitate.

– Angajări de personal cu încălcarea prevederilor: OUG 115/2023, Legii nr. 296/2023, OUG 107/2024 care ori interzic angajările în instituțiile publice, ori le acceptă în anumite condiții (încălcate de PDG Dan-Cristian Turturică, în calitate de Angajator).

 Transformarea unor compartimente/comisii în plutoane de execuție a salariaților SRTv

  1. a) Compartimentul Corp Control, structură care beneficiază de independență operațională: emite rapoarte de analiză/control a căror finalitate, de cele mai multe ori, este dispusă de actuala conducere, cu scopul de a-i găsi vinovați pe anumiți salariați indicați de managementul SRTv. Două dintre aceste rapoarte m-au vizat direct: unul legat de contractarea serviciilor de curățenie în anul 2022, al doilea din septembrie 2024. Dacă la primul au avut bunăvoința să mă audieze, la cel de-al doilea nici măcar atât nu au făcut, dar am fost găsită vinovată și dată în judecată pentru o faptă comisă (culmea!) chiar de Directoarea interimară a Departamentului Juridic al SRTv, cu știința lui Dan-Cristian Turturică. Există dovezi pentru cele afirmate.
  2. b) Comisiile de cercetare disciplinară: Acestea, conform CCM, includ obligatoriu un membru al sindicatului reprezentativ, ceea ce ridică suspiciuni asupra imparțialității și poate vicia rezultatul cercetării. Fiind constituite prin decizia PDG, concluziile și recomandările comisiilor de cercetare disciplinară reflectă în mod evident dorințele acestuia, fapt confirmat de cazuri precum cel al domnului Marian Olaianos, care a fost hărțuit și concediat pentru o abatere nesemnificativă.
  3. c) Comisia de Etică și Arbitraj: Este compusă majoritar din persoane apropiate conducerii, cunoscătoare ale afinităților și preferințelor PDG-ului, iar rapoartele întocmite sunt influențate în mod direct de acesta.

 Amenințări și comportamente inacceptabile într-o instituție publică

O angajată de la Corp Control a relatat detalii cutremurătoare despre presiunile constante la care a fost supusă de unii angajați ai SRTv între lunile aprilie și septembrie 2024, trăind sub teroare și temându-se pentru siguranța sa și a familiei. Printre amenințările primite se numără: „Mi-au spus că îmi omoară copilul pe masa de operație.” În ciuda discuțiilor avute cu Dan Turturică, în care a relatat cele întâmplate, nu s-a luat nicio măsură!

Solicit deschiderea unei anchete urgente pentru a verifica aceste fapte. Dacă se confirmă, cer demiterea de urgență a Ameliei Vasile Nicolescu, a lui Sorin Emanuel Torică ( lider al sindicatului reprezentativ și coordonator a două structuri: Dezvoltare și Transporturi) , care a amenințat colega de la Corp Control, potrivit celor afirmate de aceasta și a lui Dan-Cristian Turturică din funcțiile deținute.

Actualul PDG nu doar că tolerează abuzurile, ci chiar le încurajează împotriva persoanelor care nu-i sunt în grație. Suntem amenințați, jigniți, ni se terfelește imaginea — toate acestea cu complicitatea domnului Turturică, care vrea să se implice în tot, de la emisiuni la orice alt aspect administrativ. Controlează tot, însă stă ascuns în birou când nu e plecat din țară și mulți angajați știu cum arată doar din mass-media, pentru că nu l-au văzut niciodată în redacții, studiouri sau printre colegi.

Un caz deosebit de grav este că Dan-Cristian Turturică tolerează abuzurile președintelui sindicatului reprezentativ, Sorin Emanuel Torică. Acesta își permite să jignească pe cine dorește, să amenințe colegii, să-i fotografieze și să vorbească urât și amenințător despre copiii celor pe care îi are ca țintă. Torică este, practic, o unealtă folosită de Turturică împotriva celor care i se opun. Drept răsplată, lui Torică i s-a majorat salariul și are dublă funcție de conducere. Acest angajat este de o agresivitate ieșită din comun, amenințând continuu cu instanța și fiind lăsat să intervină în orice aspect al activității TVR, deși nu are atribuții sau competențe în acest sens.

Puteți verifica și afla, inclusiv de la colegii din Societatea Română de Radiodifuziune, cum se comportă Sorin Emanuel Torică la negocierile CCM sau în întâlnirile cu managementul SRR. Acest angajat ar fi trebuit să fie demult cercetat disciplinar, însă este protejat de Turturică din motive cunoscute doar de el.

Un alt exemplu grav este cel al jurnalistului Marian Olaianos. Acest coleg a fost pur și simplu executat, nu a fost nici măcar primit de Turturică în biroul PDG. Deși imaginile și declarațiile martorilor au arătat o realitate diferită de ce a fost consemnat într-un raport, direcția dată a fost clară: să fie dat afară!. Sunt singura persoană care a căutat adevărul și am susținut constant că gestul lui Olaianos a fost un răspuns la provocarea continuă din partea celeilalte persoane implicate și că acesta nu ar trebui concediat!

Nimeni, dar absolut nimeni, cu excepția unei mâini de profesioniști, nu i se opune domnului Turturică. Este lăsat chiar și de colegii cu experiență să facă orice dorește, deoarece aceștia se tem să nu-și piardă beneficiile, funcțiile sau să ajungă în dizgrație — așa cum am pățit eu.

Tot ce am relatat poate fi dovedit, iar teroarea și abuzurile din TVR trebuie să înceteze!

Având în vedere toate cele expuse, solicit respectuos Comisiilor de Cultură din Camera Deputaților și Senat să analizeze situația prezentată și să ia toate măsurile pe care le consideră de cuviință, în acord cu Legea nr. 41/1994.

01 octombrie 2024

Organigra mamut a instituției plătită din bani publici

Președinte-Director General – Dan Cristian Turturică – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

Serviciul Cabinet PDG

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Alin Volintiru – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

Consilier în management – Nae Marin – declarație de avere la numire 2023 – declarație de interese la numire 2023 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Consilier în management – Adelina Ciobanu – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire – declarație de avere rectificativa#mce_temp_url#

Departamentul Resurse Umane

Coordonator cu atribuţii de Director de Departament – Amelia Roxana Vasile-Nicolescu – declaratie de avere la numire – declaratie de interese la numire – declaratie de avere Rectificativa – declaratie de interese Rectificativa – declaratie de avere 2024  declaratie de interese 2024

Serviciul Resurse Umane
Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – în curs de actualizare

Serviciul Intern de Prevenire și Protecție
Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Chesăuan Raul Petrică – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Serviciul S.P.S.U

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Bogdan Dragoş – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

  • Formaţia de intervenţie

Coordonator cu atribuţii de Şef de intervenţie – Muşat Nicolae – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

Serviciul Achiziţii – Licitaţii
Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Geanny-Grigore Stănescu – declaratia de avere la numire iulie 2024  declaratia de interese la numire iulie 2024

Direcţia Economică
Director interimar – Mihaela Anca Woytovict – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

  • Serviciul Financiar

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Ioana Silea – declaraţie de avere 2019 – declaraţie de interese 2019 – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declaratie de avere iunie 2022 – declaratie de interese 2022 – declaratie de avere 2023 – declaratie de interese 2023 – declaratie de avere 2024  declaratie de interese 2024

Serviciul Contabilitate

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Elena Fedeleş – declaratia de avere la numire – declaraţia de interese la numire – început de mandat – declaratia de avere iunie 2022 – declaraţia de interese iunie 2022 – declaratia de avere 2023 – declaraţia de interese 2023 – declaratia de avere 2024 – declaraţia de interese 2024

  • Serviciul Bugete Interne

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciul Bugete Interne – Oana Tudor – declaratia de avere la numire – declaraţia de interese la numire – declaratia de avere actualizare – declaraţia de interese actualizare

Serviciul Audit Intern

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciul Audit Intern – Luminiţa Nicolau – declaraţia de avere la numire#mce_temp_url# – declaratie de interese la numire#mce_temp_url#

Compartimentul Control Financiar de Gestiune

Controlor financiar – Sava Grigore Adrian – declaraţie de avere la numire – declaraţie de interese la numire – declaraţie de avere 2023 – declaraţie de interese 2023 – declaraţie de avere 2024 – declaraţie de interese 2024

Direcţia Digital Producţie Promovare şi Comunicare – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

Director interimar – Marius Csaba Portik

  • Serviciul Digital

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Oana Cristina Gherghe – declaraţie de avere 2019 la numire – declaratie de interese 2019 la numire – declaraţie de avere 2019 – declaratie de interese 2019 – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declarație de avere_iunie 2021 – declarație de interese_iunie 2021 – declarație de avere 2022 – declarație de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul Producţie promovare

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Alexandra Varlam – declaraţie de avere la numire – declaratie de interese la numire

Departamentul Comercial

Director interimar – Laurenţiu Nicolae Oprea – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

  • Serviciul Vânzări

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Magdalena Stoica – declaraţie de avere la numire – declaratie de interese la numire

  • Compartimentul Finanţări Alternative

Cristian Grădişteanu – Personal care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri finanţate declarație de avere la început de mandat 2022 –  declarație de interese la început de mandat 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de avere 2023 Rectificativa – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Cătălina Oancea – Personal care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri finanţate – declarație de avere la început de mandat 2022 – declarație de interese la început de mandat 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Andrei Enescu – Personal care administrează sau implementează programe ori proiecte finanţate din fonduri externe sau din fonduri finanţate – declarație de avere la început de mandat 2022 – declarație de interese la început de mandat 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Departamentul Juridic

Director interimar – Amelia Roxana Vasile-Nicolescu – declaratie de avere inceput de mandat decembrie 2022 – declaratie de interese inceput de mandat decembrie 2022 – declaratie de avere 2023 – declaratie de interese 2023 – declaratie de avere 2024 – declaratie de interese 2024

Direcţia TV

Director interimar – Carla Tompea – Haralambe – vezi secţiunea COMITETUL DIRECTOR

Departamentul conţinut

Director – Cezar Iulian Ion – declaraţie de avere la numire – declaraţie de interese la numire

Departamentul Programe
Director interimar – Onea – Pascal Diana Violeta – declaraţie de avere la numire – declaraţie de interese la numire

  • Serviciul Coordonare şi Difuzare Emisie

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Andreea Magdalena Florea declaraţie de avere la numire iulie 2024 – declaratie de interese la numire iulie 2024

  • Serviciul Arhiva Media şi Documentare

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Denisa Badea – declaratia de avere început de mandat 2022 – declarație de interese început de mandat 2022 – declaratia de avere iunie 2022 – declarație de interese iunie 2022 – declaratia de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declaratia de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul Drepturi de Autor

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Irina Lucan-Arjoca – declaratia de avere început de mandat – declaraţia de interese început de mandat – declaratia de avere 2024 – declaraţia de interese 2024

  • Serviciul Licenţe şi Selecţie Film

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu-Ioana Comănac – declarație de avere la început de mandat 2022 – declarație de interese la început de mandat 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Canalul TVR 1

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Otilia Găinar – declaraţie de avere  la început de mandat – declaraţie de interese  la început de mandat – declaraţie de avere 2024 – declaraţie de interese 2024

  • Canalul TVR 2

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Maria Luiza Fulea – declarație de avere la început de mandat – declarație de interese la început de mandat

  • Canalul TVR 3

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Tudor Barbu – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

  • Canalul TVR Info

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Brumariu Raluca Maria – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

  • Canalul TVR Internaţional

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Corina Dobre – declaraţie de avere 2019 – declaraţie de interese 2019 – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declarație de avere rectificativă 2020 – declarație de avere – iunie 2021 – declarație de interese – iunie 2021 – declarație de avere_iunie_2021 – declarație de interese_2021 – declarație de avere iunie 2022 – declarație de interese iunie 2021 – declarație de avere 2023 –  declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Canalul TVR Cultural

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Bogdana Mădălina Pascal – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

  • Canalul TVR Sport

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Daniel Vasile – declaratia de avere la numire –  declaratie de interese la numire

  • Canalul TVR Folclor

Coordonator cu atribuţii de Producător Executiv – Larisa Claudia Avram – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

Redacţia Maghiară

Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Katalin Emoke Mosoni – declaraţie de avere la numire iulie 2024 – declaratie de interese la numire iulie 2024

Redacţia Germană

Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Alexandru Ionuţ Mihăilescu – declaraţie de avere la numire iulie 2024 – declaratie de interese la numire iulie 2024

Redacţia Alte Minorităţi

Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Teodora Drăgoi – declaraţie de avere la numire iulie 2024 – declaraţie de interese la numire iulie 2024

Directia Ştiri Sport
Director interimar – Laurenţiu Sivori Ciocăzanu – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

  • Redacţia Ştiri
  • Redacţia Sport

Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Antoanela Anamaria De Cecco – declaraţie de avere la numire – declaraţie de interese la numire#mce_temp_url#

  • Serviciul Resurse Producţie şi Documentare

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Mira Laura Neagu – declaratia de avere 2019 – declaraţia de interese 2019 – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declarație de avere_iunie 2021 – declarație de interes_iunie 2021 – declarație de avere iunie 2022 – declarație de interese iunie 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

Departamentul Producţie Artisitcă

Director interimar – Florin Bogdan Onea-Pascal – declaratia de avere la numire iulie 2024 – declaratie de interese la numire iulie 2024

  • Serviciul Imagine

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Vlad Dragoş Tanase – declaraţie de avere 2019 – declaraţie de interese 2019 – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declarație de avere 2021 – declarație de interese 2021 – declarație de avere iunie 2022 – declarație de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul Post-Producţie

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Sebastian Cristian Chelu – declaraţie de avere la numire – declaraţie de interese la numire

  • Serviciul Regie

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Crina Gabriela Bolboceanu – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire – declarație de avere 2022 – declarație de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul Scenografie şi Stilistică

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Alexandru Raluca Andreea  – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

Direcţia Tehnică

Director interimar – Adrian Ivan – vezi secţiunea COMITET DIRECTOR

  • Serviciul Emisie

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Adrian Daniel Cicu – declaraţie de avere 2019-început de mandat– declaratie de interese 2019-început de mandat – declaratie de avere 2020 – declaratie de interese 2020 – declarație de avere  2021 – declarație de interese 2021 – declarație de avere 2022 – declarație de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul Transmisiuni Exterioare

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Daniel Zăinescu – declarație de avere la numire – declarație de interese la numire

  • Serviciul Studiouri

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Marius Clementin Cristea  – declarație de avere început de mandat 2021 – declarație de interese_început de mandat 2021 – declarație de avere 2021 – declarație de interese 2021 – declarație de avere 2022 – declarație de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declarație de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declarație de interese 2024

  • Serviciul IT şi Grafică

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Adrian Marcu – declaratie de avere la numire – declaratie de interese la numire

  • Serviciul Dezvoltare Echipamente TV

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Sorin Emanuel Torică – declarație de avere început de mandat 2023 – declaratie de interese inceput de mandat 2023 – declarație de avere 2023 – declaratie de interese 2023 – declarație de avere 2024 –  declaratie de interese 2024

Direcţia Administrativă

Director interimar – Cristian Văileanu – declarație de avere început de mandat – declaratie de interese inceput de mandat

  • Serviciul Energetic

Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – Marius Bădulescu – declarație de avere la numire – declaratie de interese la numire

  • Serviciul Logistică

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Marian Anghel- declarație de avere început de mandat 2022 – declaratie de interese inceput de mandat 2022 – declarație de avere 2022 – declaratie de interese 2022 – declarație de avere 2023 – declaratie de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declaratie de interese 2024

  • Serviciul  Transporturi

Coordonator cu atribuţii de Şef serviciu – Sorin Emanuel Torică – declarație de avere început de mandat 2023  declaratie de interese inceput de mandat 2023 – declarație de avere 2023 – declaratie de interese 2023 – declarație de avere 2024 – declaratie de interese 2024

Studiouri Teritoriale

Studioul Teritorial TVR Iași
Director interimar – Ovidiu Mihai Mihăiuc – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Tehnic-Producţie – Laurenţiu Bubuianu, Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Economic-Administrativ, Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciul Economic-Administrativ-Rusu Cozma Iustinian – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Programe – Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef, Iulian Leca – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Studioul Teritorial TVR Timişoara

Director interimar, Andrei Boroşovici  – declaraţie de avere 2017 la numire – declaraţie de interese 2017 la numire  vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Programe – Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Florin Mihoc  – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Ştiri Sport – Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Adriana Pinti – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Minorităţi – Coordonator cu atribuţii de Redactor Şef – Spătaru Daniel – vezi secţiunea – COMITET DIRECT

Serviciul Tehnic-Producţie – Adrian Lugojan – Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Economic Administrativ – Horongozo Ana Niculina – Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu- vezi secțiunea COMITET DIRECTOR.

Studioul Teritorial TVR Cluj

Director interimar – Alin Ovidiu Gelmărean – vezi secţiunea –  COMITET DIRECTOR

Serviciul Tehnic – Producţie – Olimpiu Pop Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Ştiri-Sport – Laura Adina Pașca – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secțiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Minorități – I. Feketelaki Tibor – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secțiunea COMITET DIRECTOR.

Coordonator cu atribuții de Șef Serviciu Economic – Administrativ – Anca Eugenia Moldovan  – vezi secțiunea COMITET DIRECTOR.

Studioul Teritorial TVR Craiova

Director interimar – Tiberiu Muşuroi – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Ştiri-Sport – Vlăduţ-Cojocaru Alina Claudia – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Programe – Vlăduţ-Cojocaru Alina Claudia – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Tehnic-Producţie – Petre Bulată – Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Economic Administrativ – Popescu Corina – Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Minorităţi – Margareta Bulugean – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Studioul Teritorial TVR Târgu Mureş

Director interimar – Cristian Radu Georgescu  – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Ştiri-Sport – Costin Miron-Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Programe – Costin Miron-Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şef – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Redacţia Minorităţi – Hajnal Fekete – Coordonator cu  atribuţii de Redactor Şefvezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Serviciul Tehnic-Producţie – Nicolae Daniel Petrea – Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu – vezi secţiunea – COMITET DIRECTOR

Bani, nu glumă, stimați telespectatori. Din banii dumneavoastră ! ,,Leka nosht detsa” (Noapte bună, copii).