Imagini de ultimă oră cu tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești. Care este stadiul lucrărilor (VIDEO)

Publicat: 09 oct. 2024, 19:47, de Marian Apipie, în ECONOMIE , ? cititori
Imagini de ultimă oră cu tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești. Care este stadiul lucrărilor (VIDEO)
Imagini de ultimă oră cu tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești. Care este stadiul lucrărilor

Drumul Expres (DEx12) Craiova – Pitești are șanse tot mai mari să fie inaugurat în acest an. Dacă pe tronsonul 1 (17,7 km), unde lucrează Asocierea Ozaltin – Strade Bauunternehmung – Visio, lucrurile par clare în privința unei inaugurări în 2024 (înainte de termen), și pe tronsonul 4, unde lucrează UMB, este destulă agitație. Semn că și aici constructorul forțează inaugurarea.

Imagini de ultimă oră cu tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești au fost postate, în această după-amiază, de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Potrivit acestuia, pe tronsonul Colonești – Pitești (A1) se lucrează într-un ritm bun, iar stadiul lucrărilor a ajuns la 75%. În imagini se vede cum se așterne stratul de uzură și se lucrează la montarea parapetului de protecție. Sunt însă și porțiuni unde se lucrează la structuri, iar asfaltul nu a fost încă așternut. În urmă cu o lună, într-un video prezentat de ministrul Sorin Grindeanu, stadiul de execuție al tronsonului 4 era de 70%.

„Tronsonul 4 al DEx12 Craiova – Pitești avasează într-un ritm bun! Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 75%. Constructorul român (UMB) este bine mobilizat pe cei 31,82 km ai acestui tronson la care execută acum următoarele lucrări: așternerea stratului de uzură, montare parapet, montare rosturi poduri, execuție a sistemelor de scurgere a apelor. După finalizarea ambelor tronsoane ale DEx12 aflate în lucru anul acesta, se va putea circula pe întreaga distanță Craiova – București pe drum de mare viteză (aproximativ 230 de km)“, a anunțat Cristian Pistol.

Singurul semn de întrebare legat de tronsonul 4 rămâne nodul cu A1 București – Pitești, aflat în stadiu incipient. În schimb, pe tronsonul 1 al DEx12 se lucrează pe toate fronturile, inclusiv la trasarea marcajelor rutiere, stadiu fizic de execuție apropiindu-se de 90%.

Citește și: Lună decisivă pentru tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești! Se lucrează pe toate fronturile (VIDEO)