Miliardarul indian Ratan Tata a murit la vârsta de 86 de ani

Publicat: 10 oct. 2024, 09:12, de Nitulescu Gabriel, în Internațional , ? cititori
Miliardarul indian Ratan Tata a murit la vârsta de 86 de ani
Ratan Naval Tata

Miliardarul și fostul președinte al consiliului de administrație al corporației indiane Tata Group Ratan Tata a murit la vârsta de 86 de ani, anunță un mesaj postat pe site-ul companiei.

„Cu un profund sentiment de pierdere ne luăm rămas bun de la Ratan Naval Tata, un lider cu adevărat extraordinar ale cărui contribuții neprețuite au modelat nu numai Grupul Tata, ci însăși structura națiunii noastre”, se arată în comunicat.

Ratan Tata a murit miercuri la Spitalul Breach Candy din Mumbai. Avea 86 de ani. Tata era într-o stare critică și se afla la terapie intensivă. Tata a spus luni că este supus unor investigații medicale de rutină din cauza vârstei sale și a afecțiunilor medicale asociate.

Cine a fost Ratan Tata?

Ratan Tata s-a născut pe 28 decembrie 1937. El provenea din influența familie indiană Tata.

În 2008, a primit Padma Vibhushan, a doua cea mai înaltă onoare civilă din India, după ce a primit Padma Bhushan, a treia cea mai mare distincție civilă în 2000. Sa alăturat Tata în 1961, unde a lucrat la atelierul Tata Steel. Mai târziu, el i-a succedat lui JRD Tata în calitate de președinte al Tata Sons, la retragerea acestuia din urmă în 1991. În timpul mandatului său, Tata Group a achiziționat Tetley, Jaguar Land Rover și Corus, în încercarea de a transforma Tata dintr-un grup în mare parte centrat pe India, într-o afacere globală.

Grupul Tata este una dintre cele mai mari companii indiene

„Cu un angajament neclintit față de excelență, integritate și inovație, Grupul Tata, sub conducerea sa, și-a extins prezența la nivel global, rămânând mereu fidel principiilor sale morale. Angajamentul Tata față de filantropie și dezvoltarea comunității a influențat viețile a milioane de oameni. Din educație, în domeniul sănătății, inițiativele sale au lăsat o amprentă profundă care va aduce beneficii generațiilor viitoare”, a spus Grupul Tata într-un comunicat.

Grupul Tata a fost înființat în 1868 și este una dintre cele mai mari companii indiene. Lucrează în domeniul tehnologiei informației, energiei, ingineriei mecanice, producției de materiale și produse chimice.