Ciucă, prima reacție după ancheta DNA în cazul Nelu Tătaru

Publicat: 10 oct. 2024, 10:01, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă, prima reacție după ancheta DNA în cazul Nelu Tătaru

Nicolae Ciucă a oferit prima reacție după ancheta DNA care-l vizează pe Nelu Iordache.Președintele PNL a declarat joi că în şedinţa Biroului Politic Naţional se va discuta despre situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, iar ulterior vor fi anunţate măsurile.

În BPN se va propune retragerea lui Tătaru din toate funcțiile politice și din calitatea de candidat PNL Vaslui la alegerile parlamentare, potrivit surselor noastre.

Ca de fiecare dată PNL va respecta prevederile statutului şi va lua măsuri în consecinţă. Avem şedinţa BPN acum şi vom anunţa măsurile imediat după ce se termină„, a spus Ciucă înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care are loc la Parlament, conform Agerpres.

Întrebat dacă îi va recomanda lui Nelu Tătaru să se retragă, el a răspuns: „Vom lua măsuri în BPN, acum”.

Context

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, se află în centrul unui scandal de proporții, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită. În această dimineață, acesta a fost ridicat de procurori și dus la audieri la sediul DNA din Iași, unde va trebui să răspundă acuzațiilor care îl vizează.

Conform informațiilor preliminare, ancheta a scos la iveală o rețea complexă de corupție, având ca obiect peste 100 de acte materiale legate de acuzația de mită. Sursele spun că Tătaru ar fi acceptat șpagă de la pacienți, ceea ce ar putea să aibă consecințe grave atât pentru cariera sa politică, cât și pentru imaginea sa publică.